Prezentare Audi Prologue Concept, viitorul A9 VIDEO

Audi a prezentat la Los Angeles conceptul Prologue, un model care prefigurează un viitor vârf de gamă, posibil concurent pentru Mercedes Clasa S Coupe. Prologue Concept ne dezvăluie în acelaşi timp şi direcţia stilistică în care vor evolua viitoarele modele produse de constructorul german.

RomaniaTV.net
28 nov. 2014, 12:18

După ce designul noului TT ne-a oferit câteva indicii despre cum vor arăta viitoarele modele Audi, conceptul Prologue, prezentat recent la Los Angeles, confirmă direcţia în care se îndreaptă limbajul stilistic ales de Marc Lichte, şeful departamentului de design de la Audi, pentru următoarele sale creaţii. Prologue reprezintă însă mai mult de atât: conceptul pune bazele pentru un viitor vehicul vârf de gamă în catalogul constructorului german, o maşină care va concura direct Coupe-ul Clasei S de la Mercedes.

Concret, Prologue Concept, care se va numi A9 când va intra în producţia de serie, măsoară 5.10 metri în lungime şi 1.95 metri în lăţime. Sportivitatea siluetei modelului imaginat de designerii germani este dată şi de înălţimea redusă a caroseriei, de 1.39 metri. Ampatamentul atinge valoarea respectabilă de 2.94 metri, că doar vorbim despre o maşină de mare lux, bazată pe platforma limuzinei A8. Audi inaugurează o nouă suspensie spate, cu 5 braţe, capabilă să ofere mai mult confort şi o ţinută de drum la cele mai înalte standarde. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h durează 3.7 secunde, performanţă posibilă datorită amplasării sub capotă a unui propulsor V8 TFSI biturbo, care dezvoltă 605 CP şi 750 Nm. Consumul este şi el prezent în fişa tehnică (8.6 l/100 km în medie), ca şi greutatea maşinii (1980 kg), ceea ce ne arată că Prologue este foarte aproape de intrarea în producţia de serie.