Pricopie, VEHEMENT în cazul învăţătoarei Dana Blându: Nu trebuie să mai revină în învăţământ

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat vineri că persoanele cărora li se desface contractul de muncă ar trebuie să nu se mai poată întoarce în sistem, în acest sens cerând Departamentului Juridic formularea unui text pentru completarea legii.

10 ian. 2014, 13:09

Ministrul Remus Pricopie a spus că legislaţia actuală are o serie de vulnerabilităţi, de aceea se doreşte ca prin textul de lege care va fi elaborat să se prevadă că persoanele cărora li s-a desfăcut contractul de muncă nu mai pot reveni în învăţământ.

„Nicăieri în lege nu este precizat faptul că o persoană căreia i s-a desfăcut contractul de muncă nu poate să revină în sistem parcurgând procedura obişnuită: concurs de titularizare şi aşa mai departe. Aceasta este prima temă pe care am dat-o Departamentului Juridic din Ministerul Educaţiei, să formuleze text de lege pe care să îl prezentăm în Parlament: persoanele cărora li s-a desfăcut contractul de muncă nu mai pot reveni în învăţământ”, a declarat Remus Pricopie, într-o conferinţă de presă susţinută după ce Consiliul de Administraţie al Şcolii nr. 10 din Capitală a decis desfacerea disciplinară a contractului de muncă al învăţătoarei Dana Blându, acuzată că a cerut bani părinţilor copiilor din clasa ei, pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai unităţii de învăţământ.

Ministrul Educaţiei a precizat că dacă nu se va face acest lucru, angajaţii daţi afară vor reveni în sistem după un anumit timp.

„Dacă nu facem acest lucru, ne vom trezi peste un anumit interval de timp cu aceşti oameni înapoi în sistem”, a mai spus Pricopie, potrivit Mediafax.

Consiliul de Administraţie al Şcolii nr. 10 „Maria Rosetti” a decis, vineri, desfacerea disciplinară a contractului de muncă al învăţătoarei Dana Blându, sesizarea Parchetului pentru aspecte penale şi întocmirea unui plan de măsuri pentru combaterea pe viitor a unor astfel de fenomene, a spus directoarea unităţii de învăţământ, Camelia Fercu.

În urmă cu o zi, inspectorul şcolar general al Capitalei, Constantin Trăistaru, a anunţat că ISMB i-a suspendat contractul de detaşare pe funcţie a directoarei de la Şcoala 10, Camelia Fercu, după ce aceasta formulase o solicitare în acest sens.

Inspectorul general a precizat că directoarea Camelia Fercu va prezida şedinţa Consiliului de Administraţie de vineri, mandatul ei la conducerea şcolii urmând să se încheie luni, 13 ianuarie.

SCANDALUL de la Şcoala 10 ia amploare. Părinţii dau cadou diamante şi plătesc leasing la maşini

ISMB s-a autosesizat, la sfârşitul anului trecut, în cazul învăţătoarei Dana Blându, de la Şcoala nr. 10, care ar fi cerut părinţilor bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai unităţii. Cercetările inspectoratului în acest caz au început în 6 ianuarie, întrucât personalul din şcoală a fost liber în vacanţa de sărbători, iar angajaţii nu puteau fi chemaţi la serviciu din concediu, conform legii.

Totodată, ISMB a sesizat, în 30 decembrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în legătură cu presupuse fapte penale săvârşite de învăţătoarea Dana Blându.

Dosarul înregistrat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2 a fost trimis, miercuri, de procurori la Secţia 6 Poliţie. Anchetatorii care fac cercetări în acest caz pentru primire de foloase necuvenite.

Poliţiştii Secţiei 6 vor audia aproximativ 20 de părinţi ai copiilor din clasa învăţătoarei de la Şcoala 10 din Capitală, acuzată că cerea bani de cadouri de la părinţi, potrivit unor surse din Poliţie.

Dana Blându CONTESTĂ demiterea. Avocat: Procesul îl câştigăm fără doar şi poate

Conform surselor citate, la sediul Secţiei 6 Poliţie vor fi chemaţi pentru audieri, în zile următoarele, aproximativ 20 de părinţi, pentru ca, în urma discuţiilor cu aceştia, anchetatorii să stabilească dacă învăţătoarea Dana Blându, care a cerut bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai Şcolii nr. 10 „Maria Rosetti”, ar fi primit astfel foloase necuvenite.

Audierile la Secţia 6 Poliţie au început joi, când au fost să dea declaraţii femeia care a înregistrat-o pe învăţătoare atunci când cerea bani pentru cadouri şi tatăl altui copil.

Potrivit anchetatorilor, după ce vor fi audiaţi cei aproximativ 20 de părinţi, va fi citată pentru a se prezenta la Secţia 6 Poliţie şi învăţătoarea Dana Blându.

Anchetele în acest caz au început după ce în presă a fost prezentată o înregistrare video preluată de pe YouTube, în care este surprinsă o discuţie între părinţi şi învăţătoarea Dana Blându, care cere bani pentru cadourile de sărbători.

CITEŞTE ŞI: NEREGULI pe linie la Şcoala Generală 10. Noi dezvăluiri făcute de un părinte