Dezvăluiri uluitoare despre şpaga de la Şcoala 10. Părinţii dau cadou diamante şi plătesc leasing la maşini

Noi detalii incredibile ies la iveală în ancheta de la Şcoala 10 "Maria Rosetti", unde o învăţătoare a fost filmată în timp ce cerea bani pentru cadouri de sărbători părinţilor. Mama care a filmat-o pe învăţătoarea Dana Blându susţine că în şcoală sunt părinţi care dau cadrelor didactice diamante, le plătesc leasing-ul la maşină sau chiar le oferă porci de Crăciun. În plus, femeia o acuză pe Dana Blându că le-a recomandat părinţilor să-şi înscrie copiii chiar la afterschool-ul pe care îl conduce.

RomaniaTV.net
08 ian. 2014, 12:04
Dezvăluiri uluitoare despre şpaga de la Şcoala 10. Părinţii dau cadou diamante şi plătesc leasing la maşini

Învăţătoarea acuzată va fi audiată de poliţie, care a preluat cazul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, şi este apărată de avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii.

„Am cunoştinţe care au dus diamante, chiar doamna ne spunea că părinţii plătesc leasingul la maşina colegelor dumneaei, se cumpără porci, poşete, diamante sau maşini, se spală şpaga prin înscrierea la afterschool şi devine legală, iar cei care nu au sau nu vor să dea sunt excluşi din clubul privilegiaţilor”, povesteşte mama care a filmat-o pe învăţătoarea Dana Blându în timp ce solicita bani pentru a se cumpăra cadouri de sărbători directoarelor şi altor angajaţi ai Şcolii 10 „Maria Rosetti” din Capitală.

Femeia susţine, într-un interviu pentru Simona Tache, că un elev din clasa învăţătoarei Dana Blându nu a participat la serbarea de sfârşit de an pentru că părinţii săi nu şi-au permis să cotizeze. De asemenea, ea o acuză pe Dana Blându că le-a recomandat părinţilor să-şi înscrie copiii chiar la afterschoolul pe care ea îl conduce.

„Doamna ne-a explicat că şcoala de fiţe presupune cheltuieli semnificative, că se dă cu capul de pământ pentru că noi ne aşteptăm din partea ei la rezultate, iar copiii noştri nu ştiu alfabetul, să scrie, să coloreze în contur etc. Că îi dăm la afterschool-uri proaste în loc să îi dăm la afterschool-ul dumneaei, fapt care le-ar asigura succesul în viaţă, însuşirea rapidă a alfabetului şi alte skils-uri deosebite”, a declarat mămica.

CITEŞTE ŞI: NEREGULI pe linie la Şcoala Generală 10. Noi dezvăluiri făcute de un părinte

Avocatul Maria Vasii a declarat, la România TV, că învăţătoarea Dana Blându va fi audiată de poliţie în legătură cu informaţiile apărute în mass-media, despre care spune, însă, că „nu sunt sustinute oficial de nicio procedura judiciara”.

„Doamna Blându afirmă că acele înregistrări reprezintă o convorbire care a fost scoasă din context. Conţinutul convorbirii originale se referea la modul in care au fost prezentate acele mici atentii, si nu un repors fata de ceea ce contineau acele cadouri. Doamna invatatoare s-a ocupat personal de reambalarea cadourilor in pungi festive. Reprosurile invatoarei nu se refereau la valoarea acelor bunuri. Doamna s-a oferit sa plăteasca părinţilor contravaloarea acelor mici daruri către personal pentru ca nu dorea sa ofenseze. Reposurile doamnei Blându erau legate de nemulţumirea unei mamici după ce serbarea s-a terminat, nu inainte şi se discuta mai mult asupra modului de prezentare a darurilor”, a explicat Maria Vasii.

Avocatul învăţătoarei incriminate în acest caz a precizat că aceasta nu a fost încă citată la poliţie pentru audieri, dar a subliniat că se va prezenta ori de câte ori va fi chemată.

Totodată, Maria Vasii a precizat că nu are cunoştinţă despre cele mai noi dezvăluiri despre situaţia de la Şcoala 10, unde părinţii spun că unii profesori primesc in dar diamante, porci de Crăciun sau chiar plata ratelor de leasing pentru maşini. „In plangerea citita de noi, am vazut doar afirmatia ca s-au cerut 200 de lei pentru o curatenie suplimentara, banii erau adunati de mamici si predati celei care facea curatenia. Plangerea nu face referire ca s-au oferit sume de bani pentru cadouri, ci doar bani pentru curatenie”, a punctat avocatul.

Învăţătoarea Dana Blându nu va participa la şedinţa la care părinţii elevilor de la Şcoala 10 au fost convocaţi de conducerea unităţii de învăţământ.