Prima ţară din lume care a amenajat o zonă de carantină pentru animalele cu coronavirus

Iordania este prima ţară din lume care a amenajat o zonă împădurită de carantină pentru animalele care s-au infectat cu coronavirusului, potrivit agenţiei oficiale Petra, citată de EFE.

RomaniaTV.net
19 sept. 2020, 11:02
Prima ţară din lume care a amenajat o zonă de carantină pentru animalele cu coronavirus

Riyadh al Shayab, directorul Departamentului de Agricultura al provinciei Irbid, a declarat vineri că Ministerul a luat această decizie după detectarea joi a primului caz de coronavirus la un câine domestic, scrie agerpres.ro.

„Câinele a fost transferat din casa stăpânului său din localitatea Ramtha (nord), în noua zonă de carantină, care este gata să găzduiască şi alte animale ce ar putea contracta coronavirusul”, a spus responsabilul iordanian.

Al Shayab a subliniat că această „zonă împădurită” de carantină, dedicată animalelor, „îndeplineşte toate cerinţele şi standardele recomandate de grupurile şi de organizaţiile pentru drepturile animalelor”, fără să ofere alte detalii despre tipul de îngrijire pe care îl vor primi animalele plasate în izolare.

Iordania a raportat joi primul caz de COVID-19 la un animal domestic, în mijlocul unei escaladări a contagierilor în această ţară care a înregistrat în ultimele 24 de ore 279 de noi infecţii, cel mai mare număr de la izbucnirea pandemiei.

Autorităţile iordaniene au luat măsuri severe pentru a face faţă creşterii cazurilor de COVID-19, precum suspendarea cursurilor şcolare, interzicerea unor evenimente precum nunţile şi închiderea moscheilor, precum şi a locurilor de agrement pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Citește și: Lovitură devastatoare pentru Nicușor Dan! A apărut înregistrarea cu neînțelegerile dintre el și PNL

Iordania a înregistrat în total 4.131 de cazuri şi 27 de decese provocate de noul coronavirus, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi Grecia reintroduce măsuri de restricţii dure, după ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut