Primăria Capitalei cere Guvernului fostele sere din Prelungirea Ghencea pentru amenajarea unui parc. Alte două parcuri în Bucureşti

Publicat: Vineri, 14 Februarie 2020 10:43 // Actualizat: Vineri, 14 Februarie 2020 11:04 // Sursa: romaniatv.net

Primăria Capitalei cere Guvernului fostele sere din Prelungirea Ghencea pentru a amenaja un parc, potrivit unui proiect aprobat vineri de Consiliul General al Municipiului București. Proiectul a fost demarat la cererea locuitorilor din zonă. În ultimii ani s-a construit masiv în Prelungirea Ghencea, dar nu s-a amenajat niciun parc.

Deocamdată nu se știe ce suprafață va avea parcul. După aprobarea acestui proiect de hotărâre, municipalitatea va inventaria ce bucăți din fostele sere au fost retrocedate, ce bucăți concesionate și ce a mai rămas liber. Acestea din urmă vor fi cerute pentru amenajarea parcului, potrivit Agerpres. 

"Locuitorii zonei Prelungirea Ghencea, sector 6, au adresat Municipiului Bucureşti mai multe solicitări prin care și-au manifestat dorința ca în zona Prelungirea Ghencea să se amenajeze un parc, pentru îmbunătăţirea calității aerului ambiental cu scopul creşterii gradului de satisfacție al cetățenilor. Analizând zona la care se face referire s-a constatat că terenurile proprietatea statului, ce aveau destinația de sere și se află în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, la nivelul anului 2015 aceste terenuri au fost inventariate în baza Legii nr. 165/2013, fiind cuprinse în anexa ca terenuri libere cuprinse în anexa 8, privind terenurile agricole, cu sau fără investiții, aflate în proprietatea publică şi privată a statului și în administrarea unor autorități și instituţii publice, institute și stațiuni de cercetare. Analizând anexa 8 și anexa 9, cu reprezentarea grafică, ambele anexe publicate pe site-ul A.N.R.P., s-a constatat că există suprafete de teren pentru care nu s-au făcut propuneri de puneri în posesie/nu sunt proprietăți private pe aceste suprafete de teren existând posibilitatea amenajării unui parc", se arată în expunerea de motive.

Citește și: Primăria Capitalei a fost dată în judecată din cauza calităţii aerului. "Cetăţenii suferă"

De asemenea, în an electoral, primarii din București promit şi alte parcuri noi și încă unul modernizat. Proiectele arată bine: zonele de relaxare vor avea mulți copaci, lac artificial, locuri de joacă și piste pentru skateboard. Nu este, însă, foarte sigur dacă toate vor deveni realitate.

Lacul artificial e primul de acest fel amenajat în București în ultimele trei decenii și va fi situat în Sectorul 3, fiind umplut cu apă extrasă prin puțuri de mare adâncime. "Vom avea și un lac la care lucrăm deja, la parc se lucrează deja. Ne-am propus ca până-n vară acest parc să fie gata", a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3. 
 
 
Un parc de trei hectare va apărea și la periferia Sectorului 4. Pe bulevardul Metalurgiei, în zona nou-dezvoltată unde locuiesc peste 30.000 de oameni.
 
Considerat a doua deltă a Bucureștiului, parcul Sticlăriei, din Sectorul 2, va fi înfrumusețat cu trei milioane de euro, fonduri nerambursabile. În urmă cu 40 de ani, regimul socialist i-a cimentat aleile din jurul ochiurilor de apă, l-a iluminat și i-a montat bănci pentru relaxarea clasei muncitoare. 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bucureşti campanii electorale Capitală parcuri Primăria Capitalei
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H