Primarul Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia rămân după gratii

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia rămân în arest. Magistraţii ÎCCJ au respins luni recursurile  avocaţilor celor doi faţă de decizia Curţii de Apel Cluj. Decizia ÎCCJ este definitivă.

RomaniaTV.net
21 nov. 2011, 17:21
Primarul Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia rămân după gratii

Primarul oraşului Cluj-Napoca rămâne în arest. După comunicarea oficială a sentinţei în cazul lui Sorin Apostu, edilul va fi suspendat din funcţie, a anunţat prefectul de Cluj, Florin Stamatian, într-o intervenţie la RTV.  Apoi se va numi un primar interimar până la noi alegeri.

Potrivit DNA, primarul Clujului, Sorin Apostu, a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar.

În acest dosar sunt cercetaşi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

La audierile de luni de la ÎCCJ, primarul Clujului, Sorin Apostu, nu a putut răspunde mai multor întrebări ale magistraţilor, în legătură cu contracte de asistenţe încheiate de soţia sa cu diverse firme şi persoane, datorită unui „pact” pe care acesta l-a făcut cu Monica Apostu, de a nu discuta despre afaceri acasă.

Acasă aveam un pact cu soţia de a nu discuta chestiuni profesionale şi de aceea nu am ştiut de contractul încheiat de soţie cu Aspazia Droniuc„, le-a declarat Apostu magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care au judecat, luni, recursul edilului privind arestarea sa preventivă, de către instanţa Curţii de Apel Cluj.

Vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, a declarat săptămâna trecută că Sorin Apostu va demisiona din funcţia de primar al Clujului dacă magistraţii vor respinge recursul în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Oltean a dat asigurări că, în cazul în care se va pune problema unui interimat la conducerea Primăriei Cluj-Napoca, acesta va fi asigurat de un viceprimar român.

“Am văzut hotărârea organizaţiei UDMR din Cluj. Vă asigur că la Cluj va fi viceprimar român. Acolo sunt doi viceprimari, unul din partea PDL, unul din partea UDMR. Clujul va fi condus pe acest interimat de un viceprimar român sau, dacă vreţi, de un primar interimar român, vă asigur.”

 


loading...