Primul tratament cu anticorpi pentru COVID-19. Au început testările umane în SUA

Compania farmaceutică Eli Lilly and Company a anunţat că un tratament cu anticorpi pentru COVID-19 a intrat în faza umană. Pacienţii au primit un medicament, iar prima fază a testelor va releva dacă tratamentul este bine tolerat de organismul uman. Primele rezultate sunt aşteptate să fie făcute publice până la sfârşitul lunii iunie.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 10:50
Primul tratament cu anticorpi pentru COVID-19. Au început testările umane în SUA

Reprezentanţii companiei farmaceutice susţin că medicamentul aflat în teste se numeşte LY-CoV555 şi este primul realizat prin colaborarea dintre Lilly şi AbCellera pentru a crea un tratament cu anticorpi împotriva COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus.

Cercetătorii au dezvoltat tratamentul în doar trei luni, după ce compania AbCellera, Centrul de cercetare a vaccinurilor şi Institutul Naţional de Alergologie şi Boli Infecţioase (NIAID) au descoperit anticorpi într-o mostră de sânge prelevată de la unul dintre pacienţii din Statele Unite care s-a vindecat de COVID-19.

OMS anunţă reluarea testelor clinice asupra hidroxiclorochinei, după reevaluarea studiului The Lancet

LY-CoV555 ar putea deveni primul medicament creat special pentru a ataca SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. Primii pacienți tratați cu această nouă terapie sunt spitalizați la New York, Los Angeles și Atlanta.

„Suntem dedicaţi să colaborăm cu partenerii noştri din industrie pentru a obţine dovezi ştiinţitice pentru a satisface nevoia urgentă de tratamente pentru a diminua agresivitatea bolii COVID-19”, a declarat medicul Mark J. Mulligan, director al Departamentului de Boli Infecţioase şi Imunologie din cadrul NYU Langone Health.

OMS este de părere că cel de-al doilea val de coronavirus poate fi evitat

Cercetătorul susţine că tratamentele cu anticorpi, precum cel aflat în teste, ar putea avea rezultate promiţătoare.

Daniel Skovronsky, preşedintele Lilly Research Laboratories, a explicat că la sfârşitul lunii iunie cercetătorii vor putea evalua rezultatele primului test uman în aşa fel încât să fie extinse testele clinice. 

Primele teste ale vaccinului împotriva coronavirusului au fost finalizate. Următoarele faze ale studiului clinic, la sfârşitul veriiloading...