Prinţesa Lia cere instanţei să-i retragă o parte din drepturile părinteşti prinţului fugar Paul

Lia de România a adresat judecătorilor o cerere de exercitare a autorității părintești care ar putea să-l scoată din rolul de părinte cu rol decizional asupra propriului copil pe soţul ei prinţul Paul.

29 ian. 2022, 09:42
Prinţesa Lia cere instanţei să-i retragă o parte din drepturile părinteşti prinţului fugar Paul

În scurt timp, magistrații vor lua o hotărâre în acest sens şi, cel mai probabil, vor ţine cont şi de statutul lui Paul al României şi anume acela de persoană condamnată la închisoare căutată de poliţie.

Cu alte cuvinte, femeia îşi dorește ca în deciziile privitoare la copilul său şi al lui Paul al României, acordul bărbatului să nu mai fie necesar, potrivit Antena 3.

Dacă unul dintre părinți este decedat, declarat mort prin hotărâre judecătorească, pus sub interdicție, decăzut din exerciţiul drepturilor părintești sau dacă, din orice motiv, se află în neputinţă de a-şi exprima voinţa, celălalt părinte exercită singur autoritatea părintească, se arată în Codul Civil.

Potrivit codului penal, Lia ar putea obţine în instanţă un răspuns favorabil pentru că deşi nu este neapărat stipulată în lege situaţia în care se află soţul ei şi anume aceea de persoană urmărită general din cauza unei condamnări, totuşi, dacă acesta nu poate fi contactat pentru a-şi da acordul, este posibil ca hotărârile cu privire la minor să fie luate de mamă.

Citeşte şi: Sorin Oprescu rupe tăcerea despre judecători: Mi-a spus „Hai, MARȘ”. Apoi a venit să-l operez

Lia a României a reuşit să obţină acordul judecătorilor şi pentru a pleca cu fiul său în Marea Britanie, după ce anul trecut s-a lovit de refuzul autorităţilor din cauza lipsei consimțământului tatălui.

Astfel, până în luna aprilie, băiatul lui Paul al României poate să stea pe tărâm englezesc. Potrivit deciziei, va trebui să se întoarcă 3 săptămâni în ţară, apoi poate din nou să stea în Anglia până în iunie, asta deşi nu demult spunea că nu va părăsi ţara,

„În calitate de soție a lui Paul voi rămâne în România împreuna cu fiul nostru micul print Carol Ferdinand şi voi face tot ce pot pentru a-i demonstra nevinovăția”, spunea Prințesa Lia.

De altfel, aceasta a solicitat ca fiul său să meargă să studieze la şcoala Millfield Prep School.

Citeşte şi: Primarul Mihai Chirica riscă 7 ani de închisoare. Tribunalul Iaşi a decis începerea judecării pe fond a dosarului SKODA