Problemele de sănătate ale lui Rafael Nadal se acutizează: „Durerea este mai puternică uneori”

Problemele de sănătate ale lui Rafael Nadal se acutizează. Spaniolul susține că durerile de la picior nu-i dau pace. Numărul 4 din tenisul mondial a făcut dezvăluirea după meciul de joi, din optimile turneului ATP de la Roma, pierdut în fața canadianului Denis Shapovalov (16 ATP), cu scorul de 1-6, 7-5, 6-2. 

13 mai 2022, 17:43
Problemele de sănătate ale lui Rafael Nadal se acutizează: „Durerea este mai puternică uneori”

Rafael Nadal a vorbit despre durerile cumplite cu doar zece zile înainte de French Open (n.r. turneul de Grand Slam Roland Garros).

„Nu m-am accidentat, sunt un jucător care trăieşte cu această accidentare. Nu este nimic nou. Asta este”, a afirmat Nadal.

Marele campion suferă de sindromul Muller-Weiss, o deformare a osului de la picior, în zona șnurului de la pantof. Această afecțiune l-a determinat pe spaniol să pună capăt sezonului 2021 încă din luna august, ca urmare a durerilor mult prea puternice.

 

Durerea resimțită de către Rafael Nadal, dezvăluită de către jucătorul spaniol

 

Celebrul jucător de tenis a revenit în circuit la începutul anului 2021, când s-a impus la turneul de Grand Slam australian, competiție la care Novak Djokovic a avut interzisă participarea, pe motiv de nevaccinare anti-COVID-19.

„Din păcate, cotidianul meu este dificil. Dar şi aşa, încerc să fac cât pot mai bine. Evident, uneori îmi vine greu să accept situaţia. Este frustrant uneori când nu mă pot antrena normal timp de mai multe zile. Dar astăzi am reînceput să sufăr la mijlocul setului doi, iar la un moment dat a devenit insuportabil”, a mai transmis Rafael Nadal.

Spaniolul a dezvăluti cum se simte, de fapt, durerea de la picior.

„Este o durere care vine şi pleacă. Uneori mai puternică, alteori mai puţin. Astăzi (n.r. – joi), a fost mai rău. Nu ştiu cum va fi peste două zile, peste o săptămână. Efectiv nu ştiu”, a mai declarat Nadal unui reporter, în Italia.

 

Sezon dificil pentru Rafael Nadal

 

În martie, la Indian Wells, Rafael Nadal s-a plâns că simte dureri în piept. Spaniolul a fost eliminat de la turneul american de către taylor Fritz, cu 6-3, 7-6 (7-5).

„Simt durere chiar și când încerc să respir. E ca și cum aș avea un ac în mine. Lucrul care mă îngrijorează acum este că trebuie să mă recuperez și nu știu cât o să dureze tot procesul.

M-am simțit și amețit, e adevărat, din cauza durerii. Am fost limitat în acel moment. Țin să-l felicit pe Fritz pentru turneul excelent făcut, a meritat victoria pe deplin. Îi urez succes pe mai departe”, a declarat Rafael Nadal în presa internațională.


loading...
Partenerii noștri