Procurorul Horaţiu Radu, despre filmul în care apare alături de jurnalişti. „Ies cu dumnevoastră la bere şi facem şi live pe Facebook”

Horaţiu Radu, adjunct al procurorului general, a declarat, marţi, pentru România TV, că întâlnirea cu jurnaliştii nu a fost o "conspiraţie" pe motiv că aceasta a avut loc după ce preşedintele României făcuse numirile pentru şefii Parchetelor. Mai mult, a spus că nu a fost prima oară când s-a întâlnit cu ziarişti şi i-a transmis jurnalistului Victor Ciutacu faptul că vine în studioul România şi după emisiune iese "la bere şi facem şi un live pe Facebook".

RomaniaTV.net
03 mart. 2020, 20:40
Procurorul Horaţiu Radu, despre filmul în care apare alături de jurnalişti. „Ies cu dumnevoastră la bere şi facem şi live pe Facebook”

Răzvan Horaţiu Radu, adjunctul procurorului general, a intervenit în timpul emisiunii „Punctul culminant”, moderată de Victor Ciutacu, pentru a da explicaţii despre imaginile publicate de România TV în care magistratul apare alături de mai mulţi jurnalişti.

„Şi magistraţii au viaţă socială în primul rând. Reţineţi că nu a fost vorba despre absolut nicio conspiraţie. Jurnaliştii cu care eram la masă nu au avut cu legătură cu mine în această perioadă. Domnul Cosmin Savu realizează o emisiune la Pro TV, România te iubesc, şi nu are nicio legătură cu justiţia. Iar Alex Costache în tot interval de timp niciodată nu a zis ceva bine de mine. Dumnealui are postări pe Facebook pro doamna Scutea. Dumnealui a susţinut-o pe doamna Scutea”, a explicat Horaţiu Radu, pentru România TV.

Imagini explozive cu reţeaua magistraţi-jurnalişti. Filmul necenzurat al întâlnirii conspiraţioniste VIDEO

Horaţiu Radu a precizat că întâlnirea în care a fost filmat alături de mai mulţi jurnalişti a avut loc după ce preşedintele Klaus Iohannis a făcut numirile pentru şefii PÎCCJ, DNA şi DIICOT.

„Întâlnirea noastră a avut loc după ce domnul preşedintele a făcut numirile, după publicarea decretului. Ce puteam noi influenţa? Este neverosimil să spunem că putea existat o conspiraţie odată ce numirile au fost făcute şi odată ce aceşti oameni nu aveau legătură cu nimirile”, a spus magistratul.

Întrebat dacă este cadru militar, Horaţiu Radu a spus că nu a făcut armata şi că este „cadru didactic”.

„Nu a fost absolut nicio conspiraţie. Nu am nicio legătură absolut deloc nici cu votul dat în CSM Nu sunt primul magistrat care iese în oraş. Nu sunt primul care se întâlneşte cu jurnalişti. Am fost foarte deschis cu jurnaliştii la discuţii”, a spus Horaţiu Radu, la România TV.

Magistratul a menţionat că îi cunoaşte pe jurnaliştii Alex Costache şi Cosmin Savu care apar în imagini de aproape 10 ani.

„Singurul lucru despre care ştiu este că şi Cosmin Savu pentru că şi el este aceeaşi zodie cu mine. Este vărsător şi în seara respectivă şi el a fost serbat. Ne-am serbat împreună”, a menţionat el.

Horaţiu Radu a spus că are o relaţie bună cu presa şi i-a transmis jurnalistului Victor Ciutacu faptul că ar fi vrut să vină în studioul România TV.

„Domnule Ciutacu, după ce trec aceste toate numirile, ies cu dumnevoastră la bere şi facem şi un live pe Facebook. Domnule Ciutacu, mi-aş fi dorit să fi venit şi în emisiunea dumneavoastră. Eu veneam şi discutam fără nicio problemă şi după beam şi o bere”, a spus Horaţiu Fadu.