Prof. Constantin Dulcan: „Poţi să faci infarct de la o banală supărare”. Regulile de aur ale doctorului Dulcan pentru o sănătate de fier

Constantin Dulcan a vorbit despre cum ne pot îmbolnăvi gândurile negative și cuvintele cu semnificație negativă și cum ne putem vindeca tot cu puterea minții.

22 oct. 2023, 21:22
Prof. Constantin Dulcan: „Poţi să faci infarct de la o banală supărare”. Regulile de aur ale doctorului Dulcan pentru o sănătate de fier

Profesorul universitar doctor Dumitru Constantin Dulcan este medic neurolog şi psihiatru, autorul unui număr mare de monografii, tratate, lucrări şi cărţi de o mare valoare ştiinţifică, dar şi de eseistică.

Doctorul Constantin Dulcan susține că gândurile și spusele noastre au o mare încărcătură de energie. Această energie, fie ea negativă sau pozitivă, în funcție de felul în care ne sunt gândurile, ne poate influența, pentru că „tot ceea ce gândim se bazează pe un fundament energetic”.

„Până la 40 de ani, trăim cu forța naturii, apoi depindem de grija pe care ne-o acordăm. Inclusiv modul în care mestecăm ne poate vindeca sau îmbolnăvi, iar starea psihică în timpul mesei are un impact uriaș asupra sănătății noastre”. Sunt câteva reguli simple pe care, dacă le urmăm, ne putem face cadou o longevitate de calitate. A visa la tinerețe fără bătrânețe înseamnă de fapt a-ți asigura o viață activă până la adânci bătrâneți.

Care este secretul longevității. Ce spune Profesorul Constantin Dulcan: „Boala începe din minte”. Drumul către autovindecare

La vârsta de 84 de ani, renumitul neurolog Dumitru Constantin Dulcan este exemplul viu că se poate: el scrie cărți de succes, susține conferințe, călătorește mii de kilometri.

Să trăiești bine, să îți prelungești durata de viață și să menții boala la distanță depinde doar de noi: este mesajul pe care profesorul Dulcan îl lansează cu orice ocazie către cei care au urechi să-l asculte.

Mentalitatea pozitivă, activitatea fizică și nutriția poate să facă adevărate minuni dacă urmăm niște principii simple. De cealaltă parte, profesorul Dulcan ne avertizează că o națiune care își neglijează cetățenii vârstnici face o mare greșeală, potrivit Jurnalul.

„Persoanele care ies la pensie nu trebuie abandonate de societate, ci utilizate la un alt nivel, altfel costurile vor fi mult mai mari. Monotonia ucide, izolarea ne îmbolnăveşte, socializarea e vitală. Nu suntem programați pentru lene, ci pentru activitate. Un om care nu mai are unde să plece dimineaţa simte că i se prăbuşeşte universul. Cel care își ignoră părinții va fi ignorat de copiii lui”.

Citește și: Secretul longevității dezvăluit de Constantin Dulcan: „Sistemul nostru imunitar este construit aşa încât să trăim 140 de ani”

Regulile de aur ale lui Constantin Dulcan:

– Totul pleacă de la gândire, eliminaţi cuvintele negative

– Anumite gânduri ne scurtează viața, gândurile noastre produc toxine

– Pacea interioară este vindecătoare, starea psihică înseamnă chimia ta

– Gândurile pozitive au puterea să ţină bolile departe de noi

– Nu mai folosiți termenul „îmbătrânire”

– Nu vă gândiţi la vârstă, serbaţi doar ziua numelui

– Dacă ne încărcăm mintea cu dorința de răzbunare, corpul nostru suferă

– Ura este cancerul ființei umane

– Neacceptarea celuilalt înseamnă înscrierea creierului pe registrul stresului

– Iubirea aduce pace, unitate, normalitate, civilizație

– Toți avem supărări, important e cum ne raportăm la stările negative

– Contracaraţi o supărare cu o amintire plăcută, care aduce bucurie

– O amintire plăcută, într-un moment greu, aduce energia bucuriei din trecut

– Subconștientul preia ceea ce îi furnizează conștiința în mod repetat

– Cuvintele au forță, câmp, energie. Atenție ce vorbiți, se pot materializa

– Cuvintele frumoase activează o anumită zonă a creierului și aduc viață, iubire

– Creierul respectă un cod etic, prelucrează cuvintele nocive în altă zonă

– Creierul refuză insulta, o prelucrează cu o viteză de 4 ori mai mică

– Cancerul este o boală a sufletului, dar mai sunt și alte 100 de cauze

– Mișcarea este extraordinar de importantă pentru prevenirea cancerului

– Gândul nostru se propagă şi impactează alte creiere, chiar la distanţă

– Orice gând e însoţit de o reacţie biochimică

– După supărări foarte mari, putem ajunge la infarct

– Nu putem exclude stresul și supărările, dar putem schimba modul de reacție

– Exercițiile fizice au un efect major asupra creierului

– Monotonia ucide, socializarea e foarte importantă

– Modul în care mestecăm ne poate vindeca sau îmbolnăvi

– Mâncarea gătită cu gânduri pozitive ne face bine

– Starea psihică în timpul mesei are un impact uriaș asupra sănătății noastre

– Organismul nu are suficiente enzime să digere în același timp carnea și lactatele

– Grăsimea din interior se depune pe organe și le strânge ca o menghină

– Durerile de cap și amețelile pot avea drept cauză și constipația

– Fructele și legumele cu pesticide pot fi neutralizate cu oțet sau bicarbonat

– Atenție la microundele emise de telefonul mobil

– Nu țineți telefonul lipit de ureche, nu vorbiți mai mult de 5 minute

– Nu putem nega beneficiile tehnologiei, dar trebuie să ne apărăm de efectele nocive

– Toți ar trebui să avem un maseur, masajul are beneficii uriașe

Constantin Dulcan despre cuvinte:

Nu despre corectitutinea frazei vreau să discut, ci despre substratul energo-informațional al cuvintelor.(…) S-a crezut o lungă vreme că este doar un simbol abstract cuvântul, care servește doar să comunicăm între noi. Iată dar, că în clipa de față avem destule mijloace prin care noi să ducem discursul despre cuvinte mult mai departe. Ce vreau să discut este ce efect au cuvintele noastre asupra noastră înșine. (…) În momentul în care noi gândim, pur și simplu, nu folosim doar segmentul cognitiv (…) ci creierul nostru emite un câmp de energie și informație. Mai tehnic vorbind, este o energie modulată în semnale purtătoare de informație.(…). Tot ce se întâmpă în unvivers are un sens rațional”, a transmis Constantin Dulcan.

„Modul în care gândim noi este legat de o chimie. Această chimie este benefică pentru sănătatea noastră sau nocivă. Vindecările prin puterea minții presupun niște condiții: elimini cuvântul „nu”, momentele de concentrare, de meditație pe această idee a vindecării sunt propice dimineața la trezire și seara înainte de momentul de a adormi pentru că suntem pe un alt ritm electroencefalografic care este permisivă tocmai pentru acceptarea unor idei benefice pentru sănătate”, a detaliat Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan.

Cele trei „vârste de aur” ale vieții. Lidia Fecioru le explică pe fiecare în parte: „Noi ne așezăm foarte bine în viață după 30 de ani”

Constantin Dulcan vindecare. „Când crezi, îţi mobilizezi toate mecanismele de vindecare”

Potrivit profesorului Dulcan, rugăciunea e o realitate fizică, e un fel anume de a vorbi cu universul. ”Am testat eu însumi asta, de ne­nu­mărate ori, şi am rămas înfiorat văzând că poţi obţine un răspuns. Prin rugăciune, realitatea din jur se transfigurează, aducem la noi lumina din univers. Există cazul celebru al neurochirurgului american Eben Alexander, care, la 54 de ani, a făcut o meningo­en­cefalită bacteriană gravă. A stat o săptămână în comă, timp în care foarte multe persoane s-au rugat pentru el. După ce şi-a revenit, a spus că în tot timpul cât era în comă a văzut în jurul lui siluete umane care păreau să stea în genunchi şi de la care veneau spre el valuri de energie. Rugăciunile altora l-au vindecat. Dar şi propriile noastre rugăciuni ne ajută. Credinţa mobilizează, în mod cert, întreg sistemul imunitar. Nu spunea Iisus „credinţa ta te-a vindecat” ?”, a adăugat neurologul.