Prof. Dr. Irinel Popescu dezvăluie singurul aliment pe care este bine să-l mâncăm zilnic. Face miracole pentru sănătate

O alimentaţie echilibrată este secretul unei stări de sănătate optime şi a unei stări de spirit excepţionale. Din aceatsă alimentaţie nu trebuie să lipsească fructele şi usturoiul, recomandă reputatul chirurg oncolog Irinel Popescu.

10 mart. 2023, 17:18
Prof. Dr. Irinel Popescu dezvăluie singurul aliment pe care este bine să-l mâncăm zilnic. Face miracole pentru sănătate

Dr. Irinel Popescu a vorbit, în podcastul lui Cătălin Măruţă, despre beneficiile consumului de usturoi şi de fructe, mai cu seamă de mere.

Prof. Dr. Irinel Popescu dezvăluie singurul aliment pe care este bine să-l mâncăm zilnic

În timp ce usturoiul are efecte miraculoase asupra vaselor de sânge, fructele reduc riscul bolilor de inima și protejează organismul în fața dezvoltării unor forme de cancer, reduc riscul dezvoltării diabetului de tip 1 si tip 2, ajută la scăderea tensiunii arteriale și asigură buna funcţionare a rinichilor.

Usturoiul are multe acțiuni pozitive. Este foarte „neplăcut” social, dar este foarte bun pentru vasele de sânge și altele.

Din punctul meu de vedere, nu sunt restricții când vorbim de legume și fructe. Mere putem mânca zilnic. „Un măr pe zi ține doctorul la distanță”, un proverb valabil și astăzi. Eu mănânc din toate fructele, dar nu fac excese. Fructele pot provoca exces de glucoză, iar de la o vârstă încolo nu este bine. Aș face o recomandare: să schimbăm fructele, adică să nu mâncăm doar afine, de exemplu. Mere putem mânca zilnic, dar alte fructe este bine să variem. Să mai rotim fructele și legumele. Fiecare aduce un beneficiu și nu recomand să rămânem doar, de exemplu, la broccoli. Mai variem”, a mai spus reputatul medic Irinel Popescu în podcastul lui Măruţă.

Citeste si Secretul longevității dezvăluit de Constantin Dulcan: „Sistemul nostru imunitar este construit aşa încât să trăim 140 de ani”

Marele regret al lui Irinel Popescu

Reputatul profesor a dzvăluit că are un mare regret, acela că n-a crezut mai devreme în Dumnezeu.

Dacă este să fiu extrem de sincer… poate că nu m-am apropiat un pic mai devreme de religie. La un moment dat, părea că între știință și religie este o incompatibilitate maximă. Am descoperit târziu nu doar că nu există nicio incompatibilitate, ci și că una fără alta nu funcționează.

Realizez că uneori a fost mâna lui Dumnezeu care m-a ajutat pe mine și echipa medicală din care am făcut parte să continuăm pe un drum extrem de greu, presărat cu multe dificultăți”, a mai zis profesorul.

Citeste si Prof Constantin Dulcan explică ce se întâmplă în corpul nostru când suntem stresați: „Este o traumă chimică, fizică, psihică și creează un teren optim dezvoltării bolilor inflamatorii”