Prognoza meteo pentru luna mai. ANM anunță oscilații periculoase. Temperaturi aproape de îngheț, furtuni și ninsori la munte vor alterna cu zile însorite

Schimbare radicală a vremii în jumătate de țară cu temperaturi ce vor coborî, în unele zone, chiar și până la pragul de îngheț. Nu vom scăpa nici de ploile torențiale cu grindină și vilejii, iar la munte va continua să ningă.

05 mai 2023, 15:29
Prognoza meteo pentru luna mai. ANM anunță oscilații periculoase. Temperaturi aproape de îngheț, furtuni și ninsori la munte vor alterna cu zile însorite

Meteorologii ANM anunță că în săptămâna 8 – 15 mai, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, sudvestice și local în cele centrale, dar și deficitar în nord-estul extrem al țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citește și: Prognoza meteo pentru luna mai: Vreme haotică, cu oscilaţii mari între soare arzător şi furtuni violente

În săptămâna 15 – 22 mai temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în extremitatea de nord-vest a țării, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă.

În săptămâna 22 – 29 mai temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Citește și: Cât costă viaţa în Spania. Scandal pe un grup de români: „Căutați un sat liniștit şi mergeți o dată pe săptămână la cumpărături”

În săptămâna 29 mai – 5 iunie mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în regiunile nordice și nord-estice, dar și local excedentare în extremitatea de sud a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.