Proiect. Profesorii români cu vechime de 30 de ani vor avea un bonus 6300 de euro la pensionare

Publicat: Marţi, 29 Octombrie 2019 05:44 // Actualizat: Marţi, 29 Octombrie 2019 05:44 // Sursa: romaniatv.net

Un proiect de lege depus in Parlament prevede ca profesorii care ies la pensie si au minimum 30 de ani vechime vor primi o indemnizatie de pensionare de 6 salarii medii brute, adica peste 6.300 de euro.

Foto: portalinvatamant.ro

Tuturor profesorilor li se promit bani in plus, insa cea mai mare suma este prevazuta pentru profesorii care se pensioneaza pentru limita de varsta, dar care au minimum 30 de ani vechime in invatamant, scie portalinvatamant.ro.

Conform proiectului, acestia ar trebui sa primeasca 6 salarii medii brute pe economie, adica peste 6.300 de euro.

Citeşte şi Asistentul medical care a violat zeci de femei, sfidare maximă: "Mi-am distrus un cont de pensii private ca să plătesc daunele"

Proiectul de lege mai prevede si acordarea a doua salarii anual pentru "formare" sau pentru materiale didactice, pentru toti profesorii din sistem.

Initiatori sunt 39 de parlamentari PSD, impreuna cu 4 parlamentari neafiliati si a fost depus in Parlament in plina campanie pentru alegerile prezidentiale.

Proiectul este in consultare publica pana pe 8 noiembrie si se va aplica doar daca va primi vot pozitiv, daca va fi validat de presedintele tarii si publicat apoi in Monitorul Oficial.

Personalul didactic de predare, de conducere, de indrumare si control se pensioneaza pentru limita de varsta, anticipat si anticipat partial, la data incheierii anului scolar in care implineste varsta standard de pensionare sau, dupa caz, in situatia pensiei anticipate si anticipate partiala, varsta standard redusa cu cel mult 5 ani.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
6300 de euro pensii profesori pensii profesori PSD pensii profesori
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H