Protest la Bucureşti pentru Autostrada A8. Moldovenii vin la Parlament să ceară bani pentru Autostrada Tg. Mureş – Iaşi – Ungheni

Membrii grupurilor civice din Moldova care militează pentru construirea Autostrăzii A8 Iași – Târgu Mureș anunță că vor veni la București pentru a protesta la Parlament față de lipsa finanțării pentru acest proiect în proiectul de buget pentru 2019. Anunțul a fost făcut pe contul de Facebook al inițiativei Împreună pentru A8 de Cătălin Urtoi, unul dintre liderii mișcării.

RomaniaTV.net
04 feb. 2019, 11:10
Protest la Bucureşti pentru Autostrada A8. Moldovenii vin la Parlament să ceară bani pentru Autostrada Tg. Mureş – Iaşi – Ungheni

Asociaţiile care militează pentru autostrada Iaşi – Târgu Mureş anunţă organizarea unui protest la Parlament în momentul în care vor fi dezbătute eventuale amendamente la Legea bugetului.

„Ne organizam pentru o plecare masiva la Bucuresti in aceasta saptamana! Mergem sa sustinem interesul regiunii Moldova. Mergem sa sustinem amendamentele la legea bugetului pentru finantarea autostrazii Ungheni – Iasi – Tg.Mures. Va asteptam alaturi de noi! Cei care doresc sa se alature grupului ne pot scrie pe adresa de e-mail [email protected] sau direct pe pagina de facebook ”Impreuna pentru A8”. UNITI VOM REUSI!”, se arată în postarea lui Cătălin Urtoi. 

Legea Autostrăzii A8 a fost adoptată în Camera Deputaților pe 7 noiembrie 2018, cu 261 de voturi „pentru”, două „împotrivă” și cinci abțineri. Legea privind aprobarea realizării autostrăzii Iași-Târgu Mureș prevede explicit că Guvernul va trebui să aloce bani pentru demararea proiectului.