Proteste masive în România. Peste 10.000 de angajați din Sănătate au ieșit în stradă

A început „sezonul protestelor". În jur de 11.000 de angajați din Sănătate, din toată țara, au ieșit în stradă miercuri, 15 iunie. 

15 iun. 2022, 10:36
Proteste masive în România. Peste 10.000 de angajați din Sănătate au ieșit în stradă

Mitingul a început în jurul orei 10:00, în Piața George Enescu.

Angajații din sistemul public de sănătate și cel din asistența socială protestează față de inechitățile salariale. Astfel, sindicaliștii solicită:

– aplicarea corectă şi în totalitate a prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru toate drepturile salariale cuvenite angajaţilor din Sănătate şi din Asistenţă socială: creşterea salariilor de bază, aplicarea sporurilor şi plata gărzilor la salariul de bază aflat în plată etc.;

– asigurarea finanţării voucherelor de vacanţă de la bugetul de stat, pentru angajaţii din Sănătate; eliminarea din Legea-cadru nr 153/2017 a plafonului de 30% care limitează acordarea sporurilor, compensaţiilor, primelor, indemnizaţiilor şi a altor drepturi salariale pentru angajaţii din Sănătate şi Asistenţă socială;

– rediscutarea cu partenerii sociali a obiectivelor asumate de autorităţi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în ceea ce priveşte buna guvernanţă în sectorul public, cel puţin cele referitoare la principiile care vor sta la baza reformei sistemului public de salarizare.

Manifestanții vor pleca de la ora 11:00 din Piața George Enescu și se vor aduna apoi în Piața Victoriei, unde vor protesta împotriva Guvernului Nicolae Ciucă.

 

În curs de actualizare…