RADU ZAMFIR, susţinut pe Facebook. Arată-i RESPECT medicului EROU

Medicul Radu Zamfir a fost supranumit "medicul erou" după ce accidentul aviatic din Apuseni. Fiind cel mai uşor rănit, datorită echipamentului de motocilist pe care îl purta în timpul cursei umanitare spre Oradea, Zamfir a reuşit să îşi ajute colegii şi să ţină la curent autorităţile aflate în căutarea lor. Acum el este ţinta unui val de simpatie din partea românilor şi chiar s-a creat o pagină dedicată lui pe Facebook.

RomaniaTV.net
23 ian. 2014, 08:24
RADU ZAMFIR, susţinut pe Facebook. Arată-i RESPECT medicului EROU

„Respect Radu Zamfir” este pagina creată pe Facebook pentru toţi cei care vor să-şi arate aprecierea pentru medicul erou din avionul căzut luni în Apuseni.

Tânărul doctor de la Fundeni a reuşit ca în vâltoarea evenimentelor să le acorde primul ajutor celorlalţi medici răniţi şi a făcut tot posibilul pentru a-i ajuta pe pilotul Adrian Iovan şi pe studenta Aura Ion, care erau în starea cea mai gravă şi care, în cele din urmă, au încetat din viaţă.

Ce NU mai poate să facă medicul Radu Zamfir

Supravieţuitorii accidentului aviatic din Apuseni sunt încă sub şoc după clipele dramatice prin care au trecut. Ei urmează să beneficieze de consiliere psihologică, informează România TV. De asemenea, Radu Zamfir, singurul medic care a discutat cu presa, a primit recomandare să evite interviurile care îl solicită foarte mult.

Medicul Radu Zamfir rămâne internat la Spitalul Fundeni, unde este şi angajat. Deşi este în cea mai bună stare fizică dintre toţi supravieţuitorii, el are, totuşi, nevoie, de odihnă şi tratament.

Potrivit medicilor care îl îngrijesc, Zamfir are nevoie de multă odihnă şi de linişte. „Radu Zamfir face parte din categoria oamenilor puternici care sunt formați să facă o chirurgie grea. El nu este un om care va abandona. Trece printr-un moment dificil în prezent. De aceea, ar trebui să îl protejăm puțin, să îl scutim de întrebări într-un moment în care nu este foarte coerent acum”, a spus Dr. Dana Safta, director medical al Spitalului Elias din Bucureşti, la România TV.

MARELE REGRET al medicului EROU – VIDEO

Medicul Radu Zamfir este privit ca un erou după ce a supravieţuit accidentului aviatic din Apuseni, de luni. Tânărul doctor de la Fundeni a povestit în cuvinte puţine, dar pline de înţeles, despre durerea pe care a lăsat-o în sufletul său tragedia din care a scăpat ca prin minune şi în mijlocul căreia a găsit puterea să-şi ajute colegii mai grav răniţi şi chiar să încerce să-l salveze dintre fiarele contorsionate pe pilotul Adrian Iovan, care în cele din urmă a murit.