Rădulescu: ANI trebuie să-şi justifice existenţa. Le-am prezentat actele justificative

Senatorul PDL Cristian Rădulescu a declarat, joi, că ANI "trebuie să-şi justifice existenţa şi are plan de dosare de trimis la intanţă" şi a arătat că a prezentat actele justificative privind veniturile sale, "care depăşesc cu mult suma la care se referea ANI".

RomaniaTV.net
28 iun. 2012, 10:48
Rădulescu: ANI trebuie să-şi justifice existenţa. Le-am prezentat actele justificative

„ANI trebuie să justifice existenţa şi are plan de dosare de trimis la instanţă. Am prezentat actele justificative necesare referitoare la venituri care depăşesc cu mult suma la care se referea ANI. Este clar că nu există disponibilitate pentru a face calculul corect şi mi s-a spus că această comisie de cercetare va lua în considerare toate aceste înscrisuri, dar ei au proceduri care nu le permit să le ia în considerare”, a explicat Cristian Rădulescu.

El a susţinut astfel că veniturile lui sunt mai mari decât suma la care face referire ANI şi a dat a exemplu faptul că Agenţia nu a luat în considerare o sumă de bani care îi intrase senatorului PDL în cont, deoarece această sumă fusese retrasă cu câteva săptămâni înainte de începutul mandatului de parlamentar.

„De exemplu, o intrare în cont de 150 de mii de euro nu a fost luată în considerare (de ANI n.r.) pentru faptul că banii fuseseră retraşi din cont cu câteva săptămâni înainte de începutul mandatului, dată de la care ANI a făcut cercetarea”, a mai spus Cristian Rădulescu.

ANI a constatat existenţa unei „diferenţe semnificative”, de peste 550.000 de lei, între averea dobândită şi veniturile realizate de către Cristian Rădulescu, liderul senatorilor PDL, Agenţia anunţând că a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

Într-un comunicat transmis joi, Agenţia Naţională de Integritate anunţă că a constatat existenţa unei diferenţe semnificative, de 551.136,79 de lei (aproximativ 122.475 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Cristian Rădulescu, în perioada exercitării funcţiei de senator.

ANI precizează că Rădulescu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi că în perioada 19.04.2012 – 12.06.2012 senatorul PDL a depus la dosarul de evaluare documente relevante din perspectiva exercitării dreptului la apărare.