Raiul speculanţilor e în hala Obor! Pandemia de coronavirus îi îmbogăţeşte pe comercianţi

Pandemia de coronavirus îi îmbogățește pe comercianții fără scrupule care-și vând marfa în cel mai tare vad comercial din România! Sticla de spirt a sărit de la 5 la 13 lei iar gramul de drojdie uscată îl concurează ca preț pe cel de aur, potrivit unui reportaj România TV. 

RomaniaTV.net
21 mart. 2020, 14:12
Raiul speculanţilor e în hala Obor! Pandemia de coronavirus îi îmbogăţeşte pe comercianţi

La etajul halei, pentru credulii disperați, o croitoreasă face măști refolosibile din tifon, sterilizate la mașina de spălat și călcate banal, cu fierul. 

Sticlele cu spirt sunt la mare căutare în aceste zile iar comercianții din hala Obor știu asta și au ridicat brusc prețul, potrivit România TV

Cea mai căutată marfă de pe piață este, însă, de departe, drojdia uscată. Speculanții au dovedit spirit practic: cei care și-au ticsit cămările cu saci de făină sunt acum condamnați să cumpere de la ei drojdia indiferent de preț.

Citeşte şi: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. Se închid locuri de joacă şi recreere în Bucureşti

Bărbatul ne povestește cum i-a umplut coronavirusul buzunarele: a cumpărat de la en-gross un bax de drojdie de 10 kilograme, apoi l-a împărțit în pungulițe mici.

La croitoria de la etajul halei nu mai e timp de scurtat pantaloni. Toată lumea face măști chirurgicale.

Femeia recunoaște că măștile pe care le face n-au cum să fie sterile. Dar clienții află imediat soluția!

Organizatia Mondiala a Sănătăţii a avertizat insa ca mastile facute din bumbac in casa nu ne protejează. Singurele care au efect sunt cele facute din materiale speciale care nu permit trecerea particulelor extrem de mici.