Răspunsul Metrorex după ce STB a cerut să se alăture grevei. Cum va circula metroul săptămâna viitoare

Greviştii STB i-au îndemnat pe angajaţii Metrorex pentru a paraliza traficul din Capitală, în semn de protest. Reacţia conducerii metroului bucureştean nu a întârziat să apară.

23 ian. 2022, 13:15
Răspunsul Metrorex după ce STB a cerut să se alăture grevei. Cum va circula metroul săptămâna viitoare

Metrorex a anunţat că metroul va circula conform programului în următoarea perioadă.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în presă, conform cărora există suspiciunea ca circulaţia la metrou să fie perturbată în perioada următoare, Metrorex asigură publicul călător de întreaga sa disponibilitate, circulaţia trenurilor de metrou se va desfăşura conform graficului existent”, se arată în comunicatul Metrorex.

Astfel, compania neagă informaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora angajaţii Metrorex s-ar alătura protestului STB.

Citeşte şi: Greva STB continuă a patra zi. Vasile Petrariu vrea ca şi Metrorex să protesteze. „Ar fi foarte bine. Cei care decid soarta şi a noastră şi a tuturor n-au nicio responsabilitate?”

La rândul său, directorul general STB, Adrian Criț, s-a referit la acest lucru duminică, într-o intervenție la Digi24, unde a precizat că Vasile Petrariu, liderul de sindicat de la STB, este și președintele federației sindicatelor din transportul public, care include și sindicatul de la metrou.

Greva declanşată de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) continuă şi duminică, în a patra zi, în ciuda deciziei Tribunalului Bucureşti, care a declarat ilegal protestul. Directorul STB a anunțat că pe traseele din Capitală circulă circa un sfert din mijloacele de transport în comun programate. Sâmbătă au apărut tensiuni în rândul greviștilor, din cauza puținilor șoferi și vatmani care au ieșit pe traseu.

Citeşte şi: Război iminent în Ucraina. SUA îşi evacuează ambasada de la Kiev


loading...
Partenerii noștri