RATĂ incidenţă. Localitatea cu 34 de cazuri la mia de locuitori şi comuna cu cea mai mare rată de vaccinare datorită preotului

Un singur judeţ mai este în scenariul galben, dar sunt localităţi unde, din cauza focarelor raportate la numărul mic de locuitori, situaţia este dramatică. Există şi situaţii fericite, unde preotul din sat cu adevărat sfinţeşte locul.

07 dec. 2021, 13:44
RATĂ incidenţă. Localitatea cu 34 de cazuri la mia de locuitori şi comuna cu cea mai mare rată de vaccinare datorită preotului

RATĂ incidenţă. Comuna Ceru-Băcăinţi din Alba este localitatea cu cea mai mare incidenţă Covid raportată marţi, peste 34 la mie.

În total sunt 138 de comune cu o rată de infectare Covid-19 mai mare de 3 la mia de locuitori.  În ceea ce priveşte oraşele, doar şase se mai află în scenariul roşu,anunţă Grupul de comunicare strategică. 

Bilanţ coronavirus 7 decembrie 2021: 1400 de cazuri noi şi 107 decese. Autorităţile pregătesc relaxări de Sărbători. Rata de infectare se apropie de 1 în Capitală
RATĂ incidenţă. la polul opus, o localitate din județul Botoșani are cea mai mare rată de vaccinare în rândul populației, în urma campaniei pro-imunizare făcută chiar de preotul comunei. Anunțul a fost făcut, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, de șefa Secției de boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani, Valentina Morcov. Potrivit acesteia, sfaturile preotului din localitatea Știubieni a făcut ca oamenii să respecte măsurile de protecție și chiar să se vaccineze.

Un român anti-vaccinist convins şi care a protestat împotriva certificatului verde regretă amarnic: „Plămânii mei sunt distruși, Covid nu trebuie subestimat”
„Eu am văzut exemple pozitive, în biserică, în care preotul chiar a făcut campanie pro-vaccinare și în sat. […] e o comună din județul Botoșani cu cea mai mare rată de vaccinare din rural datorită preotului care a promovat vaccinarea, a vorbit enoriașilor despre necesitatea respectării măsurilor de igienă și despre beneficiile vaccinării și au avut rezultate foarte bune. Județul era roșu, comuna era de două săptămâni cu niciun caz de COVID”, a declarat Valentina Morcov.

Medicul susține că în rândul botoșănenilor infectați cu virusul COVID-19, care au decedat, se numără și preoți. „Am avut. Din păcate am avut și decese la preoți în vârstă, ca la orice profesie”, spune medicul.

Lista localităților cu incidența mai mare sau egală cu 3