RĂZBOI RECE. Ministru rus de Externe, atac dur la adresa SUA şi a NATO

Rusia a acuzat miercuri SUA că vor 'să domine lumea', în special să le impună europenilor poziţia lor privind criza ucraineană, după discursul privind starea naţiunii al preşedintelui american Barack Obama.

RomaniaTV.net
21 ian. 2015, 11:27
RĂZBOI RECE. Ministru rus de Externe, atac dur la adresa SUA şi a NATO

‘Statele Unite vor să domine lumea’, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, în cadrul unei conferinţe de presă. ‘În centrul filosofiei americane nu există decât un singur lucru: ‘noi suntem numărul unu”, a subliniat el.

Lavrov a făcut de asemenea apel la Washington să treacă de la ‘dictat’ la cooperare. În discursul privind starea naţiunii susţinut marţi în Congres, preşedintele american Barack Obama a declarat că ‘Rusia este izolată’, iar economia ei ‘este bucăţi’.

Barack Obama a cerut intervenţie ÎN FORŢĂ împotriva Statului Islamic, în Discursul privind Starea Naţiunii

‘Apărăm principiul conform căruia marile puteri nu trebuie să le hărţuiască pe cele mai mici, opunându-ne agresiunii ruse, susţinând democraţia în Ucraina şi oferindu-le noi asigurări aliaţilor noştri din NATO’, a spus Barack Obama.

‘Anul trecut, în contextul în care desfăşuram munca dificilă de a impune sancţiuni împreună cu aliaţii noştri, unii au sugerat că agresiunea (preşedintelui rus Vladimir) Putin constituie o demonstraţie magistrală de strategie şi de forţă. Ei bine, astăzi, SUA sunt cele care se ţin puternice şi unite cu aliaţii lor, în timp ce Rusia este izolată, iar economia ei este bucăţi’, a declarat liderul de la Casa Albă.

Lavrov a acuzat şi Alianța Nord-Atlantică de a fi ales calea confruntării în relația cu Rusia prin decizia de a rupe toate contactele cu această țară.

„NATO a ales calea confruntării. Rapiditatea cu care Alianța a rupt toate contactele cu Rusia, înghețând numeroase proiecte în cadrul Consiliului Rusia-NATO, proiecte care răspundeau intereselor reciproce, arată că mentalitatea de „război rece” persistă încă în gândirea partenerilor noștri din NATO”, a afirmat șeful diplomației de la Moscova în cadrul unei conferințe de presă, potrivit relatării RIA Novosti.