Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, anunţ despre Autostrada Unirii. Ce se întâmpă cu proiectul care leagă Moldova de Transilvania

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a spus, sâmbătă, la Iaşi, că în următoarele trei săptămâni va fi refăcut studiul de fezabilitate pentru Autostrada Unirii, care leagă Moldova de Transilvania.

RomaniaTV.net
20 apr. 2019, 14:32
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, anunţ despre Autostrada Unirii. Ce se întâmpă cu proiectul care leagă Moldova de Transilvania

„Avem (termen – n.r.) 15 mai – cele două tronsoane Târgu Mureş – Ditrău – Târgu Neamţ, pentru desemnarea câştigătorilor pentru revizuirea studiului de fezabilitate. (…) Domnul Ghizdeanu (Ion Ghizdeanu – n.r. preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoze) şi-a luat angajamentul să lanseze procedura pentru tronsonul Târgu Neamţ – Iaşi. (…) Până în 30 iunie lansăm proiectarea şi execuţia pentru tronsonul de Autostradă Iaşi – Ungheni, inclusiv podul peste Prut”, a spus Răzvan Cuc, la Iaşi, unde se desfăşoară alegerile pentru organizaţia locală a PSD.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, anul trecut, în 7 noiembrie, proiectul de lege privind aprobarea executarii obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Târgu Mureş, denumită „Autostrada Unirii”, ce urmează a fi finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor. Autostrada Unirii, alături de alte obiective de infrastructură, se află menţionată în proiectul Legii bugetului pe 2019, a anunţat, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

„Pentru autostradă aveţi text clar în lege. Este prevăzut exact acest obiectiv al Autostrăzii Unirii, este clar menţionat şi inclusiv cu credite de angajament şi credite bugetare pentru acest obiectiv. Veţi găsi acolo şi alte obiective de infrastructură mare, Autostrada Braşov – Bacău”, a spus Teodorovici, după aprobarea de către Guvern a proiectului Legii bugetului de stat pe 2019.

Ministrul a dat asigurări că în proiect se regăsesc toate obiectivele pe care ministerele le-au trimis şi a menţionat că există o prevedere care spune că pe măsură ce anumiţi indicatori tehnico-economici se aprobă de către Guvern pentru un obiectiv sau altul ministerul de resort este îndreptăţit să facă introducerea obiectivului în planul său de investiţii.