Reacția virală a unui turist american după ce a gustat o porție sănătoasă de sarmale cu smântână: „Bucureștiul este unul dintre cele mai cool orașe din lume”

România a început să fie din ce în ce mai atractivă pentru turiștii străini. În ultimii ani, țara noastră a ajuns să fie o destinație extrem de populară, mai ales pentru persoanele aflate peste ocean.

28 feb. 2024, 17:16
Reacția virală a unui turist american după ce a gustat o porție sănătoasă de sarmale cu smântână: „Bucureștiul este unul dintre cele mai cool orașe din lume”

România a ajuns să fie o destinație extrem de interesantă pentru turiștii străini, mai ales pentru americanii care sunt însetați să descopere diferențele culturale dintre Europa și marele continent pe care locuiesc. La capitolul „artă culinară”, diferențele sunt mari, iar o porție de sarmale poate face diferența de percepție. Cel puțin asta afirmă un influencer din Statele Unite ale Americii care s-a aflat în vizită la noi în țară. Acesta și-a dorit să aibă parte de o exeriență autentică.

Citește și: Cum poți slăbi mâncând orice. Mihaela Bilic dezvăluie singura regulă de care trebuie să ținem cont: „Se pot consuma sarmale, ardei umpluți, sandviciuri”

Deși Nadir Nibras fusese deja cucerit de București și de frumusețile pe care capitala noastră le are de oferit, influencer-ul a vrut să se bucure și de o masă tradițională ca la carte. Așadar, tânărul a gustat pentru prima oară în viața lui o porție de sarmale.

Tânărul a afirmat că Bucureștiul se numără printre „cele mai cool orașe din Europa” și că țara noastră ar trebui să fie un adevărat magnet pentru străini, în special datorită faptului că putem oferi o multitudine de parcuri naturale și locuri cu o încărcătură socio-culturală deosebită.

Tânărul călătorește în toată lumea, încă din anul 2020, luându-și în spate rucsacul, bilete de avion sau de tren și merge să viziteze țări și orașe cu o istorie bogată. Dar nu ocolește niciodată preparatele tradiționale din locurile prin care trece

La noi a gustat sarmale în foi de viță, servite cu mămăligă și smântână, iar experiența a fost una de nota 10, după cum chiar el a precizat pe rețelele de socializare, Nadir fiind plăcut surprins de gustul autentic al preparatului.

„Astăzi mă aflu în Europa de Est, în București, capitala României, un oraș care, după părerea mea, este unul dintre cele mai cool orașe din Europa și, probabil, unul dintre cele mai cool orașe din lume în care am fost. Am mai fost de fapt aici acum patru ani și m-am distrat de minune, iar aseară m-am întors în sfârșit”, a spus Nadir, pe TikTok.

Citește și: Yashibe, adică „ia și bea”, restaurantul românesc care face furori în Japonia. Cum a reușit o moldoveancă să încânte papilele gustative ale japonezilor: „Se comandă foarte mult sarmale, cârnați de casă, ciorbe”