Reacţie din USR, după decizia CCR privind extinderea mandatelor primarilor: „PNL s-a împuşcat singur în picior”

Deputatul USR Cosette Chichirău a reacţionat dur la adresa PNL după ce CCR a decis că atât OUG de extindere a mandatelor aleşilor locali, cât şi legea pe aceeaşi temă votată în parlament sunt neconstituţionale.

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 16:15
Reacţie din USR, după decizia CCR privind extinderea mandatelor primarilor: „PNL s-a împuşcat singur în picior”

„PNL s-a împușcat singur în picior. CCR a fost sesizat de PNL și de Guvern pe legea de adoptare a Ordonanței privind prelungirea mandatelor aleșilor locali. E drept că liberalii au depus această sesizare pentru că PSD voia ca Parlamentul (și nu Guvernul) să stabilească data alegerilor. Răspunsul CCR este un autogol pentru PNL.

Ce trebuie reținut de-aici este că, inclusiv în perioadele complicate, legile trebuie date de Parlament. Legiferarea prin ordonanțe de urgență nu este o soluție.”, a scris Cosette Chichirău pe Facebook.

Chichirău nu este singurul membru al coaliţiei USR-PLUS care critică guvernul PNL după decizia CCR de miercuri, Dacian Cioloş şi publicând şi el mesaje critice pe reţeaua de socializare.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: „PNL nu reuşeşte să gestioneze procesele legislative, iar PSD manevrează instituţii în scopuri politice”