Record de adopţii în România. Gabriela Firea: „1653 de copii și-au găsit familiile-pereche, cei mai mulți din ultimii 20 de ani”

Gabriela Firea anunţă că România a înregistrat un număr record la capitolul adopţii. Potrivit ministrului Familiei, în 2021 au fost adoptaţi peste 1600 de copii, cei mai mulți din ultimii 20 de ani.

08 aug. 2022, 17:30
Record de adopţii în România. Gabriela Firea: „1653 de copii și-au găsit familiile-pereche, cei mai mulți din ultimii 20 de ani”

Record de adopţii în România. Gabriela Firea a anunţat că în primele trei luni ale anului, au fost adoptați 418 copii aflați în grija statului, cu 100 mai mulți față de aceeași perioadă a anului trecut.

Record de adopţii în România. Gabriela Firea: „O reuşită extraordinară!”

Citeşte şi Nicuşor Dan o combate pe Gabriela Firea pe subiectul reparării acoperişului Arenei Naţionale: „Spune trei minciuni”

„Familiile din România continuă să adopte într-un număr record! În primele trei luni ale anului, au fost adoptați 418 copii aflați în grija statului, cu 100 mai mulți față de aceeași perioadă a anului trecut. Avem aproape 6.000 de copii adoptabili și încurajez pe oricine să adopte dacă nu poate deveni părinte altfel.

În 2021, am înregistrat un record absolut în materie de adopții. 1653 de copii și-au găsit familiile-pereche, cei mai mulți din ultimii 20 de ani. O reușită extraordinară datorată, în primul rând, dedicației și profesionalismului colegilor de la Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție. Datele disponibile deja în acest an, ne fac să fim foarte optimiști.

Simplificarea legislației în privința adopției a contribuit decisiv la impulsionarea adopției, iar acest trend trebuie să fie păstrat și chiar îmbunătățit.

În același timp, unul dintre lucrurile care mă preocupă constant de la preluarea mandatului de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este accelerarea procesului de închidere a ultimelor centre de plasament din țară și găsirea celor mai bune soluții pentru copiii aflați în îngrijirea statului: fie reintegrarea lor în familia naturală sau extinsă, fie adopția, iar daca aceste variante nu sunt posibile – repartizarea acestor copii în grija asistenților maternali sau găzduirea lor în case de tip familial.

La sfârșitul lunii martie aveam încă, în sistemul de protecție specială, aproximativ 45.000 de copii. Dintre aceștia, în centrele de plasament sunt în continuare peste 2.800 de copii, restul fiind deja îngrijiți în case de tip familial, apartamente, de asistenți maternali, de rude sau fiind în plasament la alte familii. Pare un număr mare și chiar este! Și nu voi avea liniște până când toți acești copii nu-și vor găsi o casă pe care să o considere acasă!”,  a scris Gabriela Firea într-o postare pe reţelele de socializare.

Citeşte şi Gabriela Firea anunță că vrea să se întoarcă la Primăria Capitalei: „Dacă cetăţenii mă vor vota, mă voi întoarce”