OM BOGAT, OM SĂRAC în Congresul SUA: JUMĂTATE dintre PARLAMENTARII americani sunt MILIONARI

Publicat: Vineri, 10 Ianuarie 2014 19:55 // Actualizat: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 08:53 // Sursa: romaniatv.net

Pentru prima dată în istoria sa, jumătate dintre aleşii din Congres (Parlamentul Statelor Unite ale Americii) sunt milionari. Este valabil atât pentru democraţi, cât şi pentru republicani, relevă vineri o analiză a unei asociaţii care studiază influenţa banilor în politică.

Cel puţin 268 dintre cei 534 de aleşi din Camera Reprezentanţilor şi Senat au avut un venit net de 1 milion de dolari sau mai mult în 2012, anul de referinţă pentru declaraţia de venit pe 2013, venitul mediu fiind de 1.008.767 dolari, precizează analiza realizată de "Center for Responsive Politics" şi publicată pe OpenSecret.org, preluată de AFP.

Republicanii şi democraţii se află aproximativ la egalitate, cu un uşor avantaj pentru democraţi, al căror venit mediu este de 1,04 milioane dolari, faţă de 1 milion dolari pentru republicani.

Indiferent de partidul aleşilor, venitul acestora a crescut în decurs de un an, nivelul declarat în 2012 fiind de 990.000 dolari pentru democraţi şi 907.000 dolari pentru republicani. În momentul de faţă, un număr de 257 de aleşi, adică 48% din Congres, au trecut de pragul de 1 milion de dolari, informează Agerpres.Cel mai bogat dintre cei aleşi este reprezentantul Darrell Issa, republican din California, care a făcut avere cu sistemul antifurt pentru maşini Viper, obţinând venituri nete estimate între 330 şi 598 milioane de dolari.Cel mai sărac este colegul său David Valadao, tot republican din California, a cărui fermă de familie care vinde produse lactate are datorii de 12,1 milioane de dolari.

Aleşii americani "au fost dintotdeauna mai bogaţi decât media americanilor", remarcă organizaţia care a realizat studiul. Dar, potrivit acesteia, faptul că aleşii bogaţi constituie acum o majoritate în Congres "reprezintă un punct de cotitură, în contextul în care sunt pe cale să abordeze subiecte ca indemnizaţiile de şomaj, bonurile de masă şi salariul minim".

Citeşte şi Milionari peste noapte: Idei care le-au schimbat viaţa

Sondajele "arată că americanii sunt nemulţumiţi de aleşii lor", a remarcat Sheila Krumholz, directoarea Centrului citat, ceea ce "nu le schimbă dorinţa de a alege oameni bogaţi care să le reprezinte preocupările în Congres". "Este de netăgăduit că în sistemul nostru electoral candidaţii trebuie să aibă acces la bani pentru a purta campanii de succes", a menţionat ea.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 ian 20:00
... Pentru prima dată în istoria sa, jumătate dintre aleşii din Congres...
1
EUR
4.8024
RON
25 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H