Mihnea Costoiu, ales director al Board-ului Conferintei universitatilor tehnice din Europa

Publicat: Duminică, 21 Ianuarie 2018 16:25 // Actualizat: Duminică, 21 Ianuarie 2018 21:38 // Sursa: romaniatv.net

Este pentru prima data in istoria invatamantului superior tehnic romanesc cand un rector este ales director in boardul celei mai prestigioase asociatii a universitatilor tehnice din Europa – CESAER.

CESAER cuprinde cele mai importante institutii de invatamant superior tehnic din Europa, fiind infiintata in urma cu 26 de ani.

Zilele acestea rectorul UPB, domnul Mihnea Costoiu, a participat la prima reuniune a boardului asociatiei, desfasurata la Universitata Stratchlyde din Glasgow, Scotia.

Reuniunea s-a concentrat pe realizarea unui Manifest, adresat societatii europene, actorilor economici, politici, sociali, care subliniaza necesitatea implicarii universitatilor in mecanismul evolutiei societatii.

In cadrul acestui Manifest, domnul rector Mihnea Costoiu a propus initierea unui exercitiu de calcul al costurilor pe care le implica programele de educatie STEAM (Sciences, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) la nivel national. Ca mecanism de suport, domnul Mihnea Costoiu sustine demararea unei campanii politice care are drept scop alocarea unui procent semnificativ mai mare din PIB pentru invatamantul superior, care sa fie investit in educatie pentru perioada 2018-2019.

Mai mult, rectorul UPB a subliniat necesitatea colaborarii membrilor asociatiei CESAER cu mediul de afaceri si sectorul industrial pentru obtinerea unor rezultate tangibile la nivel economic si social. In cadrul acestui parteneriat, vectorul fundamental este reprezentat de dezvoltarea competentelor profesionale relevante pentru secolul XXI.

In urma aplicatiei depuse in anul 2016, UPB a fost selectata sa organizeze Conferinta anuala CESAER, in octombrie 2018, fiind pentru prima data cand o universitatea romaneasca gazduieste aceasta conferinta.

Conferinta CESAER va face parte din seria de evenimente care va marca anul acesta implinirea a 200 de ani de existenta a Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CESAER Mihnea Costoiu Politehnica Bucureşti UPB
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H