Reguli noi după afişarea REZULTATELOR la BACALAUREAT 2018. Anunţul făcut pe EDU.RO despre BACUL de anul viitor

Rezultatele la Bacalaureat 2018 scoate la lumină liceele de top. Dar şi pe cele în care, an de an, elevii înregistrează slabe performanţe. În localitatea Turburea din Gorj, nici măcar primarul nu a reuşit să treacă probele scrise.

05 iul. 2018, 19:56
Reguli noi după afişarea REZULTATELOR la BACALAUREAT 2018. Anunţul făcut pe EDU.RO despre BACUL de anul viitor

Inspectoratele şcolare spun că situaţia este din vina dascălilor şi se gândesc să-i pedepsească pe directorii unde rezultatele sunt dezastruoase. În acest an, o treime dintre candidaţii au picat BAC-ul.

Dacă anul trecut, Liceul Tehnologic Turburea îşi spăla ruşinea cu rata de promovare de 1%, anul acesta niciun elev nu a reuşit să treacă probele la română sau matematică. Nici primarul nu a reuşit să ia Bacalaureatul. După ce a terminat liceul, la 47 de ani, a avut trei încercări.

În Capitală, peste 27 la sută dintre absolvenţii de liceu au picat examenul maturităţii. Elevii dau vina tot pe subiectele dificile.

Raportul Inspectoratului Municipiului Bucureşti arată clar că avem 3 licee care au rata de promovare 0%. Printre ele, şi Liceul Dacia din Capitală. Este vorba despre aceleaşi instituţii de învăţământ în care avizierele arată, an de an, doar RESPINS. Inspectoratul Şcolar se gândeşte să îi pedepsească pe cei din conducerea acestor şcoli.