Restaurantul groazei din Capitală se închide, după ce zeci de oameni s-au intoxicat

Restaurantul din Bucureşti unde zeci de oameni s-au intoxicat acum două zile se va închide. Autorităţile au efectuat un control şi au găsit mai multe nereguli grave, potrivit România TV. Patronul restaurantului a fost reclamat la ANPC.

RomaniaTV.net
28 iul. 2014, 17:14
Restaurantul groazei din Capitală se închide, după ce zeci de oameni s-au intoxicat

Un restaurant din cartierul bucureștean Damăroaia va fi închis, după ce 20 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, la o petrecere de botez.

Autorităţile s-au autosesizat în acest caz, iar luni echipe de control ale DSV, DSP şi Protecţia Consumatorului au descins la restaurant. Neregulile găsite au fost foarte grave, astfel încât autorităţile au decis închiderea definitivă a restaurantului şi retragerea autorizaţiei de funcţionare. Reprezentanţii resaurantului vor fi sancţionaţi cu până la 10.000 de lei.

Reprezentanţii resaurantului dau însă vina pe furnizorii de la care au cumpărat alimentele. Oamenii care s-au intoxicat la botez sunt decişi să îi dea în judecată.

Peste o jumătate dintre invitații care au participat la un botez au fost luați sâmbătă noapte cu ambulanțele de la restaurant din București. Oamenii s-au ales cu toxiinfecţie alimentară de pe urma meniului de la restaurant.

Peste cincizeci de persoane au fost invitate la un botez, la un restaurant din Capitală. Imediat după miezul nopţii, distracţia s-a transformat într-un coşmar, pentru câteva zeci dintre ei, inclusiv copii, potrivit România TV.

Invitaţii care se înfruptaseră din antreuri nu au mai ajuns la sarmale, deoarece, au început să se simtă din ce în ce mai rău, să aibă dureri de burtă, greţuri şi vărsături.

Citeşte şi 25 de ponturi despre cum să faci cele mai sănătoase alegeri când comanzi la restaurant

A fost nevoie de intervenţia ambulanţelor, care au dus la spital aproape toţi invitaţii. Printre invitaţii care au avut de suferit de pe urma meniului de la restaurantul  bucureştean s-au numărat inclusiv femei şi copii, unii dintre ei ajungând la spitalul Matei Balş, de boli infecţioase.

Citeşte şi Boala verii: cum tratezi rapid toxiinfecţia alimentară

Părinţii copilului botezat spun că au ales acest restaurant fiindcă se află lângă casa lor. Nu și-au imaginat că vor păți așa ceva. Oamenii spun că vor da în judecată patronul restaurantului.