Rețeta de chifteluțe de post care te va face să îți iei adio de la carne! Ieftină și delicioasă, îți va face postul mai ușor

Chifteluțe de cartofi. Mai avem aproape o lună rămasă din postul Paștelui, așa că încă mai este nevoie să căutăm rețete prin care să obținem un meniu cât mai variat. Iată propunerea noastră de astăzi.

08 apr. 2024, 12:27
Rețeta de chifteluțe de post care te va face să îți iei adio de la carne! Ieftină și delicioasă, îți va face postul mai ușor
Rețeta de chifteluțe de post care te va face să îți iei adio de la carne! Ieftină și delicioasă, îți va face postul mai ușor

Chifteluțe de cartofi. Perioadele de post pot fi o adevărată provocare pentru gospodinele care trebuie să își folosească intens imaginația pentru a crea un meniu cât mai variat. Bineînțeles, există câteva preparate care sunt adorate de români în perioadele de post, precum: fasolea bătută, salata orientală, mazărea sau spanacul, însă astăzi vrem să îți propunem o rețetă cu totul specială.

Citește și: Cei care sunt stăpâni de pisică trebuie să știe acest lucru! Legea s-a schimbat și este foarte dură

Preparatul de astăzi te va face să te îndrăgostești într-o clipă și cu siguranță nu vei simți deloc lipsa cărnii. De asemenea, chifteluțele de cartofi sau de legume se gătesc super rapid și nu sunt deloc costisitoare. Atunci când țineți post sau ați optat pentru un stil de viață vegetarian, acest preparat este ideal și poate fi cu ușurință introdus în meniul dumneavoastră.

Chifteluțele pot fi făcute din cartofi, vinete, dovlecei, morcov și orice alte combinații de legume pe care le preferaţi. Pentru această reţetă aveţi nevoie de următoarele ingrediente. Din start trebuie spus că este o mâncare ieftină şi sănătoasă.

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 linguri margarină/unt
  • 2 linguri făină
  • 100 gr pesmet
  • pătrunjel verde
  • sare, piper, condimente.

Mod de preparare

Pentru a pregăti delicioasele chifteluțe, începeți prin curățarea și tăierea cubulețelor de cartofi și morcov. Aceste legume sunt apoi fierte în apă cu puțin unt sau margarină și puțin delicat sau vegeta, până devin moi și pot fi ușor străpunse cu furculița. După ce sunt fierte, legumele sunt scoase din apă și pasate cu ajutorul unei furculițe, astfel încât să rămână bucățele micuțe de cartof și morcov pentru a oferi textură și savoare.

Următorul pas este să formați compoziția în grămăjoare cu ajutorul unei lingurițe, apoi să le modelați și să le tăvăliți prin pesmet. Aceste chifteluțe pregătite sunt apoi prăjite în ulei încins până devin aurii și crocante. După ce sunt prăjite, pârjoalele sunt scoase și așezate pe șervete pentru a absorbi excesul de ulei, astfel încât să fie mai ușoare și mai plăcute la gust.

Citește și: Descoperă misterele cărnii de pui de la Lidl! Care este proveniența aripioarelor și copănelelor adorate de toți românii