Rețetă de ciocolată albă de casă. Ingredientul special care îi dă un gust deosebit, exact ca în copilărie

Cu toții iubim ciocolata, indiferent de forma ei, și căutăm să o consumăm cât mai des. Ciocolata de casă ne aduce multora dintre noi aminte de copilărie, fiind printre cele mai consumate deserturi.

11 feb. 2024, 09:00
Rețetă de ciocolată albă de casă. Ingredientul special care îi dă un gust deosebit, exact ca în copilărie

Ciocolata de casă albă, cu merișoare, e un preparat dulce, gustos și se face foarte ușor.

Rețetă de ciocolată albă de casă – Ingrediente

  • 500 gr zahăr
  • 500 gr lapte praf150 ml apă
  • 250 gr unt 82% grăsime
  • esență vanilie
  • 200 gr merișoare

Mod de preparare

Rețetă de ciocolată albă de casă. Se pun la fiert într-o cratiță apa, zahărul și esența de vanilie, apoi se amestecă până se dizolvă zahărul și începe să fiarbă. Din acel moment lăsăm siropul să fiarbă cinci minute, până se leagă (luăm o picătură între degete și atunci când le despărțim trebuie să se formeze un fir subțire ca o coardă) dacă nu se fierbe destul ciocolata o să fie moale, iar dacă se fierbe prea mult ciocolata o să fie tare și sfărâmiciosă, așa că mare atenție la sirop. După ce siropul s-a fiert, adăugăm untul tăiat bucățele și amestecăm până se topește. Cât timp se fierbe siropul cernem laptele praf într-un vas încăpător (dacă vrem, putem pune și cacao între 50-100 gr). Turnăm siropul peste laptele praf și amestecăm bine, apoi adăugăm merișoarele.

Citește și Alimentul banal care accelerază slăbirea, dezvăluit de Mihaela Bilic. „Este esenţial în orice dietă”

Putem pune și stafide, nuci, alune, migdale, goji, merișoare…. Ciocolata se pune într-un vas de jena sau o tavă unsa pe fund cu puțin unt, se nivelează frumos cu ajutorul unui cuțit și o ornăm după plac, eventual cu merisoare și coajă de lime. Se lasă să se răcească într-un loc răcoros (cămară, balcon sau la frigider 3-4 ore), daca vrei niște bucăți perfecte porționează ciocolata până nu se răcește de tot.

Taie ciocolata cu un cuțit cu lama ușor umezită în apă și o poți savura cu mare plăcere.

Citește și Cori Grămescu propune un program revoluţionar de slăbire: scapi de 30 cm în talie în doar 6 luni