Rețetă de ciorbă de urzici, perfectă pentru perioada postului. Ingredientul secret pe care bucătăresele omit să îl pună în oală. Îi dă un gust special

Postul Paștelui a început de luni, 18 martie, iar credincioșii caută cât mai multe alternative pentru a sta departe de carne și lactate. Printre cartofi, fasole sau alte legume, românii cumpără și urzici, pe care le pot prepara în mai multe feluri. De exemplu, ai încercat să gătești o ciorbă de urzici delicioasă? Rămâi aici și află cum poți face o oală de ciorbă care nu te va dezamăgi!

20 mart. 2024, 09:47
Rețetă de ciorbă de urzici, perfectă pentru perioada postului. Ingredientul secret pe care bucătăresele omit să îl pună în oală. Îi dă un gust special

Postul Paștelui a început de luni, 18 martie, iar credincioșii încearcă să stea departe de mâncarea care conține carne sau lactate. Pe lângă cartofi, fasole sau alte legume, românii cumpără și urzici, pe care le pot prepara în mai multe feluri.

Citește și Efectele miraculoase ale sucului de urzici! Ce se întâmplă dacă consumi zilnic doua linguri din acest antidot natural

Ai încercat să gătești o ciorbă de urzici delicioasă? Rămâi aici și află cum poți face o oală de ciorbă care nu te va dezamăgi!

Urzicile sunt surse bogate de vitamine, fiind preferate de multe gospodine pentru a pregăti mâncăruri sănătoase, dar și gustoase.

Primăvara este momentul ideal pentru a găsi o varietate de verdețuri proaspete pentru a-ți încânta papilele gustative.

Urzicile sunt abundente, mai ales în această perioadă, iar ciorba preparată din ele este extrem de rapidă și simplă.

Într-un timp foarte scurt, poți transforma urzicile într-o ciorbă gustoasă, pe lângă faptul că poate fi consumată în orice perioadă a anului, nu doar în cea în care ții post.

Există și un ingredient special care va da o savoare unică ciorbei tale.

Pentru a obține o ciorbă de urzici cu adevărat delicioasă, un ingredient esențial este borșul de casă, care îi va da ciorbei acel gust acrișor perfect.

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 300 g urzici (doar vârfurile)
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 legătură de ceapă verde
  • sare
  • piper
  • 500 ml borș de casă
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 50 g orez
  • leuștean sau pătrunjel verde
  • leurdă (opțional)

Modul de preparare:

Mai întâi spală și curăță urzicile de codițe, apoi opărește urzicile timp de două minute în apă clocotită și scurge-le, păstrând apa pentru ciorbă.

Următorul pas este să toci ceapa, morcovul și păstârnacul, după aceea, călește-le într-o oală cu ulei și adaugă sare și piper.

După ce s-au călit, adaugă orezul și mai lasă pe foc pentru 2 minute, după care toarnă apa de la opărit urzicile și lasă să fiarbă timp de 15 minute până când orezul este gata.

După ce procedezi așa, toacă urzicile mărunt și adaugă-le în ciorbă și lasă să fiarbă pentru încă 15 minute.

Încălzește borșul și adaugă-l în ciorbă și lasă să fiarbă până la clocot.

Citește și Mâncare de urzici cu usturoi! Rețeta simplă și delicioasă a hitului primăverii

La final, adaugă verdețurile tocate mărunt și bucură-te de o oală de ciorbă care sigur îți va da pe spate întreaga familie. Poftă bună!