Rețetă de friptură de porc la cuptor. Trucul prin care obții o carne fragedă și suculentă. Un deliciu pe masa de Crăciun

Rețetă de friptură de porc la cuptor. Românii sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru sărbătorile de iarnă, iar pe lângă curățenie, mâncarea are un rol important. Gospodinele se întrec în rețete care mai de care sofisticate, însă și cele simple au farmecul lor.

24 dec. 2023, 10:00
Rețetă de friptură de porc la cuptor. Trucul prin care obții o carne fragedă și suculentă. Un deliciu pe masa de Crăciun
Rețetă de friptură de porc la cuptor

Rețetă de friptură de porc la cuptor. Dintre toate tipurile de carne, cea de porc este vedeta, mai ales la sărbătorile de iarnă. Indiferent că alegeți să faceți ciorbă, piftie sau friptură, acest preparat este numai potrivit. De gustos nici nu mai vorbim!

Citește și: Rețeta specială a lui chef Joseph Hadad pentru masa de Crăciun sau Revelion. Iată cum se face preparatul cu care cuceriți toți invitații

Rețetă de friptură de porc la cuptor. Ingrediente:

  • Ceafă de porc 1 Kg
  • Cotlet de porc cu os 1 Kg
  • Bulion 3 linguri
  • Ulei de măsline 2-3 linguri
  • Usturoi 5-6 căței
  • Boia de ardei 2 lingurițe
  • Piper măcinat
  • Cimbru uscat
  • Sare

Mod de preparare:

Porționați ceafa de porc în felii de aproximativ 2 cm grosime și cotletul de porc în felii, secționând după fiecare coastă. Așezați feliile de carne în tava pentru cuptor.

Într-un castron amestecați usturoiul zdrobit cu sare, piper, cimbru, boia de ardei și ulei de măsline. Turnați compoziția peste carne. Masați bine fiecare felie de carne, pe toate părțile. Așezați feliile înapoi în tavă distribuite uniform.

Acoperiți tava cu folie de plastic. Băgați la frigider pentru 2-3 ore ca să se macereze. Scoateți tava din frigider și îndepărtați folia de plastic.

Turnați în tavă 500 ml de apă  sau până umpleți jumătate din tavă. Puneți 3-4 frunze de dafin printre feliile de carne, iar apoi băgați la cuptor la 200 grade pentru 40 de minute.

Scoateți tava din cuptor și întoarceți friptura pe cealaltă parte. Completați cu apă dacă a scăzut mult. Băgați la cuptor pentru încă 30 de minute la 200 grade Celsius.

Într-un castron, scoateți câteva linguri din zeama de friptură, amestecați cu 3 linguri de bulion și urnați sosul de bulion peste carne. Întoarceți feliile de carne pe partea cealaltă.

Dacă doriți mai mult sos, mai adăugați apă fierbinte și băgați la cuptor pentru încă 10 minute la 200 grade Celsius.

Serviți friptura cu sos, caldă cu piure de cartofi și murături. Poftă bună!