Rețeta de milioane pentru maioneză de post! Se face din pufuleți și este absolut perfectă pentru mâncărurile tale favorite

Dat fiind că a îmceput Postul Crăciunului, cele mai iscusite gospodine sunt în căutarea unor rețete care să compenseze lispa anumitor alimente din meniul nostru zilnic.

22 nov. 2023, 23:53
Rețeta de milioane pentru maioneză de post! Se face din pufuleți și este absolut perfectă pentru mâncărurile tale favorite
Rețeta de milioane pentru maioneză de post! Se face din pufuleți și este absolut perfectă pentru mâncărurile tale favorite

De câteva zile a început Postul Crăciunului, ceea ce înseamnă că gospodinele sunt nevoite să devină inventive la capitolul bucătărie. Totuși, opțiunile nu sunt chiar atât de limitate pe cât ar părea! Știm că poate nu îți va veni să crezi, dar există o rețetă chiar și pentru maioneza de post. Da, ai citit bine! Există și se face din pufuleți!

Citește și: Ciulama de ciuperci cu roșii! Rețeta simplă și delicioasă pe care trebuie neapărat să o încerci în Postul Crăciunului

Cea mai bună rețetă pentru o maioneză de post

Ingrediente

  • pufuleți
  • 2 linguri ulei
  • lingură muștar
  • 4 linguri apa plata
  • zeama de la ½ lamaie
  • sare
  • piper alb macinat

Primul pas în prepararea acestei maioneze inedite constă în a pune pufuleții la înmuiat în apă rece timp de 5-10 minute. Este esențial să optezi pentru pufuleți clasici cu sare, fără adaosuri de arome speciale. După ce aceștia s-au înmuiat corespunzător, se scurge excesul de apă și se transferă într-un castron pentru a fi amestecați cu celelalte ingrediente. Secretul pentru a evita separarea maionezei este amestecarea acesteia cu o lingură de lemn.

Prin urmare, adaugă o lingură de muștar simplu și sare peste pufuleți, apoi începe să amesteci intens, adăugând treptat uleiul până când maioneza începe să se îngroașe. După ce uleiul a fost complet incorporat și maioneza și-a schimbat culoarea, introdu și piperul alb proaspăt măcinat, împreună cu zeama de lămâie. Continuă să amesteci până când aceste două ingrediente sunt perfect integrate. Dacă dorești un gust mai pronunțat de lămâie, poți adăuga mai multă zeamă, deoarece gusturile pot varia.

Maioneza din pufuleți reprezintă o opțiune accesibilă și versatilă, potrivită pentru zilele de post și potrivită și pentru cei care urmăresc o dietă redusă în colesterol, deoarece conține mai puține grăsimi decât varianta clasică.

Postul Crăciunului este primul post din anul bisericesc care început pe data de 1 septembrie și ultimul din anul civil, potrivit crestinortodox.ro.  Creștinii țin 40 de zile de post în amintirea postului lui Moise de pe Muntele Sinai, când acesta aștepta să primească cuvintele lui Dumnezeu scrise pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii. Preoții spun că prin post, enoriașii se învrednicesc să primească pe Cuvântul lui Dumnezeu întrupat și născut din Fecioara Maria.

Dacă și tu vrei să ții acest post și nu știi ce mâncăruri să pregătești, noi ne-am gândit ca pe tot parcursul Postului Crăciunului să îți oferim diverse idei de rețete simple și delicioase cu care să îți bucuri papilele gustative. Rămâi pe România TV.net pentru a descoperi cele mai bune rețete de post.

Citește și: Rețeta de pâine țărănească cu cartofi a lui Dragoș Bucur. Cum să iasă gustoasă și pufoasă