Rețeta de pâine țărănească cu cartofi a lui Dragoș Bucur. Cum să iasă gustoasă și pufoasă

Puțini știu că Dragoș Bucur are un mare talent în ceea ce privește gătitul. Prezentatorul propune o rețetă inedită de pâine țărănească cu cartofi, gustoasă și pufoasă.

22 nov. 2023, 22:10
Rețeta de pâine țărănească cu cartofi a lui Dragoș Bucur. Cum să iasă gustoasă și pufoasă
Rețeta de pâine țărănească cu cartofi a lui Dragoș Bucur. Cum să iasă gustoasă și pufoasă

Dragoș Bucur și soția sa, Dana Nălbaru, au deschis o patiserie artizanală, iar cei doi se întrec în fel de fel de preparate delicioase. Gazda emisiunii „Visuri la cheie” se laudă cu o rețetă de pâine țărănească cu cartofi de îți lasă gura apă.

Citește și: Reteta delicioasa de paine turceasca a doamnei Kureysa din telenovela turceasca Legea pamantului: Pide

Rețeta de pâine cu cartofi a lui Dragoș Bucur

Pâinea este un aliment care nu lipsește de pe masă românilor, fiind poate cel mai vechi preparat culinar, vorbind despre peste 30.000 de ani, după cum afirmă cercetătorii. Există, astfel, diverse rețete și moduri de preparare, iar noi vă propunem una dintre cele mai simple, dar extrem de gustoase variante, și anume pâinea cu ceapă și cartofi, preparată cu succes de însuși Dragoș Bucur. Gustul pe care i-l dă ceapa este de mare efect, coaja fiind crocantă, dar nu dură, iar miezul pufos și elastic.

Ingrediente:

1 kg făină de grâu;
4 cartofi;
2 cepe,
100 gr ulei;
1 cub de drojdie;
1 linguriță de sare;
apă călduță cca. 500 ml.

Se pun cartofii la fiert, se curăță de coajă și se pasează ușor cu o furculiță. Se curăță ceapa, se toacă și se pune la prăjit cu puțin ulei până se caramelizează. Aveți grijă să nu o ardeți, după care lăsați-o să se răcească. Într-un vas puneți sare, drojdie și puțină apă și amestecați până se omogenizează. Se toarnă făina, se adaugă cartofii pasați și ceapa și se formează un aluat puțin mai moale decât în mod normal. Se lasă aluatul la dospit circa 20-30 de minute până ce își dublează volumul, apoi se pune într-o tavă. Se unge cu puțin ulei sau cu ou bătut ca să iasă rumenă. Se bagă tava în cuptorul preîncălzit și când mirosul de pâine proaspătă inundă încăperea este semnul clar că aceasta este gata de scos de la copt. Din același aluat se pot face gogoși, cornuri, pizza și turte.

Citește și: Dragoș Bucur, dezvăluiri despre prima întâlnire cu Dana Nălbaru. Cum s-au cunoscut cei doi soți