Rețeta delicioasă de plăcintă cu varză făcută de chef Sorin Bontea. Un aperetiv inedit cu care îi vei impresiona și pe mofturoși

Chef Sorin Bontea împărtășește adesea cu fanii săi de pe rețelele sociale tot felul de rețete. De această dată a venit rândul unei delicioase plăcinte cu varză.

12 feb. 2024, 10:58
Rețeta delicioasă de plăcintă cu varză făcută de chef Sorin Bontea. Un aperetiv inedit cu care îi vei impresiona și pe mofturoși
Rețeta lui chef Sorin Bontea de plăcintă cu varză

Chef Sorin Bontea a dezvăluit, pas cu pas, cum se prepară cea mai delicioasă rețetă de plăcintă cu varză. Este foarte simplu de făcut și poate fi consumată cu succes și în zilele de post.

Plăcinta cu varză a lui Sorin Bontea

Ingrediente

  • 500 de ml de apă caldă
  • o lingură de zahăr
  • o linguriță de sare
  • 3 linguri de ulei
  • o lingură de oțet
  • 750-800 de grame de făină

Citește și: Rețeta de pâine cu un singur gram de drojdie! Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul pentru un rezultat pufos și gustos

Pentru compoziție ai nevoie de:

  • o jumătate de varză
  • 2 cepe
  • sare și piper
  • ulei

Mod de preparare„Începem cu aluatul pentru că trebuie să îl las să se odihnească 30 de minute. Am aici 500 de ml de apă caldă. Punem prima dată apa, după care o lingură de zahăr, o linguriță de sare, 3 linguri de ulei, o lingură de oțet. 750 de grame de făină. Pot fi și 800 pentru că este importantă și umiditatea pe care o aveți în făină. La început mixăm încet. Am să mai adaug făină. Eu folosesc pentru aluat în general făină 650. Când începe aluatul să se strângă pe cârlig, atunci este gata. Mai pun o lingură de ulei. Deja aluatul începe să nu mai lipească, înseamnă că este gata. Bag mâna puțin în făină și dau puțin pe margine ca să pot să iau tot. Am pus puțină făină în bol, pun și ulei și îl las să se odihnească pentru 30 de minute”

, a spus Sorin Bontea pe Facebook.

Cât timp aluatul se odihnește, poți pregăti umplutura cu varză.

„Pun ulei în tigaie și lăsăm să se încingă. Punem ceapa. Deja a început să se încingă. Vreau să pun varza și nu vreau să o călesc foarte mult, vreau să rămână crocantă. Varza e aproape gata, trebuie doar să îi mai pun sare și piper. Varza e gata, o pun la răcit”, a explicat bucătarul.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de covrigi cu scorțișoară, pentru masa de Crăciun: „O combinație între cozonac și rulouri cu scorțișoară”

Cel mai important detaliu este, spune chef Sorin Bontea, ca foaia de aluat să fie cât mai subțire, cât să se vadă aluatul prin ea.

„Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea. Punem ulei la încins. Nu foarte mult, 3 linguri. Acum umplem plăcinta cu varză. Întindem bine. Acum iau din colț, întind puțin și aduc în mijloc.O împachetăm pe rotund. Asta este plăcinta, se simte varza când o pipăi și o punem la prăjit. Se vede pe margine că începe să se prăjească. O termin în cuptor. Bag plăcintele la cuptor la 180 de grade, 10-15 minute, până devin plăcintele crocante”, a mai spus Sorin Bontea.