Reţeta perfectă pentru gogoşi pufoase. Regulile de aur pe care toate gospodinele trebuie să le ştie

Chiar dacă fiecare bucătăreasă are propriul ei secret, există câteva reguli de bază care trebuie aplicate pentru a pregăti gogoşi pufoase.

29 ian. 2022, 12:12
Reţeta perfectă pentru gogoşi pufoase. Regulile de aur pe care toate gospodinele trebuie să le ştie

Reţeta pentru gogoşi pufoase, cu ciocolată sau aromate cu vanilie nu ar trebui să lipsească din „arsenalul” niciunei gospodine, mai ales iarna. Delicioasele gogoşi sunt ideale pentru a fi servite dimineaţa la cafea sau după-amiaza, când ţi-a scăzut glicemia după mai multe ore de muncă.

Gogoşile sunt considerate un desert irezistibil şi simplu de pregătit. Iată câteva dintre regulile de aur care te vor ajuta să faci gogoşi moi, delicioase şi aromate, pentru a nu se întări aluatul când sunt prăjite.

Cea mai bună reţetă pentru gogoşi pufoase. Cum se fac pas cu pas

Dacă ies prea uscate şi dense, gogoşile seamănă mai degrabă cu nişte chifle prăjite, ceea ce e o situaţie de evitat. Aşa că ar fi bine să nu să le coci la cuptor pentru a fi mai dietetice.

Cele mai bune gogoşi nu se fac decât în baie de ulei, prăjite la foc potrivit de iute să nu se ardă și să se coacă bine la interior.

O regulă esenţială din reţeta pentru gogoşi pufoase este să respecţi proporţia dintre ingredientele lichide şi făină. De exemplu, la 350 ml de lapte și două gălbenușuri se folosește 500 g de făină. Nu adăuga mai multă, chiar dacă aluatul ți se pare prea moale. El trebuie să fie moale pentru a dospi ușor, conform Libertateapentrufemei.

Gogoşile trebuie lăsate să dospească 30 de minute la cald, într-o cameră unde sunt 25 – 26 de grade. La rece, aluatul nu dospește suficient și gogoșile nu vor mai fi pufoase.

Citeşte şi: Reţeta de gogoşi a lui Sorin Bontea. Secretul gogoşilor pufoase şi gustoase

Reţeta perfectă pentru gogoşi pufoase. Cum se prăjesc gogoșile

Dacă vrei să iasă gogoşile pufoase, trebuie să ţii cont de cum le prăjeşti. Una dintre regulile de aur ţine de modul în care pregăteşti uleiul.

Pune uleiul în cratiță la foc iute și așteaptă două, trei minute să se încingă. Dacă sfârâie scobitoarea, atunci a ajuns la temperatura potrivită.

Lasă focul potrivit spre mic și adaugă gogoșile una câte una. Întoarce-le de mai multe ori pe o parte și pe cealaltă, să nu se ardă și vor fi prăjite perfect.

Citeşte şi: Urda, cea mai dietetică brânză, alimentul minune pentru slăbit. Ce spune Mihaela Bilic despre „ricotta” românească