Reţetă specială de sărbători! Salată de boeuf la… betonieră. VIDEO

Atunci când intenţionezi să prepari o cantitate mare dintr-un fel de mâncare, rişti "să te lupţi" destul de mult cu ingredientele şi să te alegi cu febră musculară sau cu dureri în toată regula ale braţelor.

22 dec. 2022, 21:59
Reţetă specială de sărbători! Salată de boeuf la… betonieră. VIDEO

Salată de boeuf la… betonieră. Dacă dai, însă, dovadă de un strop de ingeniozitate, te descurci să prepari totul fără dureri, febră musculară, tendoane întinse, tăieturi sau zgârieturi.

De puţin mai mult de-un strop de ingeniozitate a dat dovadă şi bărbatul din clipul de mai jos, care a găsit soluţia de a amesteca ingredientele salatei boeuf în… betonieră. A fost gata în doi timpi şi trei mişcări, iar ingredientele au fost mixate perfect.

Cât despre maioneză, aceasta a fost încorporată perfect în preparat, mult mai bine decât ar fi putut face-o mâna unui om.

Citeste si A ornat salata de boeuf și a dus-o la masă de Revelion. Toți invitații au izbucnit în hohote de râs. Abia atunci și-a dat seama ce scrisese pe ea, din greșeală

Câtă maioneză trebuie să aibă salata de boef, ca să nu te îngraşi

Şi pentru că tot vorbim despre maioneza care se pune în salata de boeuf, nutriţionistul Mihaela Bilic atrage atenţia asupra consumului exagerat de maioneză. Medicul susține că salata de boeuf conţine multe ingrediente sănătoase precum: morcov, murături, mazăre, țelină și carne de vită. Toate acestea sunt fierte, adică preparate în mod sănătos, dar ingredientul care ridică probleme şi care o face să fie plină de calorii și grea pentru digestie este maioneza plină de ulei.

Nutriţionistul atrage atenția că nu trebuie să exagerăm cu cantitatea sosului alb. Acesta trebuie doar să lege ingredientele, dar să nu fie în exces sau să le acopere un strat gros de maioneză.

În cazul în care vrei o variantă dietetică pentru o salată de boeuf, poți să folosești o cantitate chiar mai mică de maioneză sau să o omiți complet. Ingredientele pot fi legate și de iaurt sau smântână și gălbenuș de ou fiert. Amestecă două linguri de iaurt/smântână cu o lingură de muștar și adaugă sosul peste legumele tocate mărunt. De asemenea, poți opta pentru produse cu un procent mic de grăsime.

Maioneza înseamnă ulei și fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteți socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine. Salata de boeuf (fie ea și cu pui sau curcan în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele și carnea fierte, murăturile și mazărea.

Din punct de vedere nutrițional este un aliment complet, care conține toate categoriile de nutrienți: glucide, proteine și lipide. Singura mențiune este să fiți zgârciți cu maioneza, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere”, a scris Mihaela Bilic, într-o postare pe pagina sa de Facebook.