Reţeta veche, dar genială pentru cele mai bune sarmale. Nu le mai fierbe în apă! Care este secretul unui gust perfect

Dacă vrei să găteşti sarmale care să îți iasă la fel de bune ca ale mamei sau soacrei trebuie să afli un truc pe care doar puține gospodine din România îl folosesc. Rețeta este veche, dar genială, iar sarmalele ți se vor topi, efectiv, în gură!

23 sept. 2023, 10:26
Reţeta veche, dar genială pentru cele mai bune sarmale. Nu le mai fierbe în apă! Care este secretul unui gust perfect
Reţeta veche dar genială pentru cele mai bune sarmale. Nu le mai fierbe în apă!

Reţeta veche, dar genială pentru cele mai bune sarmale. Cele mai multe gospodine obișlnuiesc să fiarbă sarmalele în apă, dar iată că gastronomia românească îți oferă surprize la tot pasul. Una dintre ele este o rețetă de sarmale din perioada interbelică, folsoite de unele gospodine și în zilele noastre. Unele ingrediente sunt schimbate față de rețeta clasică, pe care cu toții o cunoaștem, dar gustul preparatului este absolut delicios!

Citeşte şi: Nu mai fierbe mămăliga în apă! Trucul simplu care o face cremoasă şi gustoasă

Rețetă a fost descrisă de Păstorel Teodoreanu, un scriitor apreciat al acelor timpuri datorită epigramelor, satirei și glumelor pe care le făcea, dar și pentru faptul că era unul dintre cei mai iscusiți avocați, scrie ego.ro. Acesta chiar a scris și o carte despre domeniul gastronomiei, „Gastro no mice”.

Citeşte şi: Rețeta de cartofi prăjiți care îți va da viața peste cap! Care este trucul secret care schimbă total savoarea

Reţeta de sarmale a lui Păstorel Teodoreanu presupune prepararea sarmalelor cu foi de varză dulce, nu murată, argumentând că au un gust mai fin și se potrivesc cu vinurile de calitate. De asemenea, în compoziție se foloseţte pâinea înmuiată în lapte în loc de orez, iar sarmalele se pot fierbe în borș sau în vin, dar recomandat este să fie fierte în zeamă de carne, până când aceasta scade la jumătate. Dar în niciun caz în apă, așa cum se întâmplă în cazul rețetelor actuale!

După ce se fierb, sarmalele se lasă la într-un loc răcoros, iar a doua zi se mai adaugă două ingrediente peste ele, vin și bulion, după care se dau încă o dată la cuptor, să mai fiarbă puțin, până când se rumenesc bine. Poftă bună!