Reţete de cocktailuri pline de vitamine şi minerale

Sucurile de fructe şi legume sunt la modă, dar nu degeaba. Sunt pline de vitamine şi minerale şi sunt o modalitate foarte plăcută de a consuma raţia de fructe şi legume necesară zilnic organismului. În plus, smoothie-urile vă ajută să consumaţi mai puţine sucuri acidulate, atât de dăunătoare organismului. Cocktailurile vă ajută nu doar să vă menţineţi silueta sau să slăbiţi, ci şi pentru a trata diferite afecţiuni.

RomaniaTV.net
09 feb. 2015, 07:59
Reţete de cocktailuri pline de vitamine şi minerale

Cocktail cu banane si mango, pentru ochi sanatosi

Mango este o buna sursa de vitamina C, care ajuta la prevenirea cataractei. Continutul sau bogat de polifenoli ii confera o putere antioxidanta deosebita, necesara pentru a lupta cu radicalii liberi. Vitamina A din mango ajuta la o buna functionare a retinei, previne cecitatea noctura si DMLA (degenerescenta maculara).

Citeşte şi Alimente care îţi protejează ficatul: Le ai şi tu în casă

Pentru un coktail savuros mixati o banana, jumatate de mango, un iaurt, sucul unei lamai si 4 cuburi de gheata.

Cocktail energizant cu banane si curmale

Se spune ca bananele si curmalele sunt fructele energiei. De aceea un cocktail bazat pe aceste doua ingrediente va poate ajuta sa indepartati oboseala si le este extrem de util sportivilor, inainte de a face efort. Pe langa faptul ca furnizeaza energie, banana contine probiotice, care protejeaza stomacul si potasiu, care scade tensiunea arteriala.

Citeste articol pe CuradeMiere.ro.

Vezi şi Legume anti-acnee pe care ar trebui să le mănânci zilnic