Rezultate Admitere liceu 2021. Edu.ro a publicat listele. Iată la ce licee au intrat absolvenţii claselor a VIII-a!

Rezultalte repartizării computerizate au fost făcute publice, azi, 24 iulie, pe site-ul Edu.ro. Iată la ce licee au reuşit să intre absolvenţii claselor a VIII-a.

24 iul. 2021, 08:40
Rezultate Admitere liceu 2021. Edu.ro a publicat listele. Iată la ce licee au intrat absolvenţii claselor a VIII-a!

Rezultate Admitere liceu 2021. De vineri, 16 iulie până în 22 iulie, elevii care au terminat clasele a VIII-a au completat, cu sprijinul părinților și al diriginților, fișele de înscriere pentru admiterea la liceu 2021. Completarea opţiunilor s-a făcut fie în unitatea de învăţământ absolvită, fie prin formular transmis electronic.

Rezultate Admitere liceu 2021. Edu.ro a publicat listele. Iată la ce licee au intrat absolvenţii claselor a VIII-a!

Iată aici

lista cu repartizarea elevilor la licee din 2021.

89.983 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal de stat (anul școlar 2021 – 2022) în prima etapă de repartizare computerizată.

Statistici despre admiterea în licee, unde au fost cele mai mari medii

Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, 24 iulie, ora 10:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul școlar 2021 – 2022).
Au fost repartizați 89.983 de elevi (98,54%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (91.315): 57.574 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 32.409 candidați – la filiera tehnologică. 348 de candidați au fost admiși cu media 10.
În total, au fost completate 1.760.684 de opțiuni, rezultând o medie de 19 opţiuni/elev. 54.060 (60,05%) dintre elevii cu opțiuni completate (91.315) au intrat la prima opțiune.
În etape anterioare au fost admiși:
– 10.710 elevi la specializări vocaţionale;
– 600 de elevi în învăţământul militar;
– 1.449 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;
– 706 elevi în învățământul special. Alți 10.086 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional. Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. 1.332 de elevi nu au fost repartizați în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanțială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi). Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri. Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată. Detalii suplimentare privind prima etapă a repartizării sunt incluse în

Anul acesta la Evaluare Naţională au fost înregistrate 132 de medii de 10. De asemenea, în urma contestaţiilor, proporţia candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) era de 76,90% (94.629 de candidaţi)

La proba de Limba şi literatura română, 103.805 candidaţi (84%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceştia, 482 de candidaţi au obţinut nota 10 (+15 în raport cu prima afişare).

Rezultate admitere liceu pe judeţe

24-07-2021_Dosar de presa admitere 2021

Comisia de admitere din județul Alba recomandă completarea de către elevi/părinți a unui număr suficient de optiuni în fișa de înscriere, ținând seama de media de admitere.

”Atragem atenția asupra faptului că necompletarea unui număr suficient de opțiuni poate duce la nerepartizarea elevului sau la nerepartizarea acestuia corespunzător  mediei sale de admitere.

Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită”, potrivit sursei citate.

Recomandări:

Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni.
Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.
Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă.
Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite! Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev.
Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu îţi poate dăuna în nici un fel – oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri disponibile.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Algoritmul de repartizare:

„Pasul 1 – Softul de admitere ia fiecare elev pe rând, pornind cu cel cu media cea mai mare și continuând în ordine descrescătoare

Pasul 2 – Pentru fiecare elev, este examinată la început prima opțiune de pe fișă. Mai sunt locuri?

Dacă da, elevul este repartizat la acea specializare și se trece la următorul elev.

Dacă nu, se trece la a doua opțiune de pe fișa elevului, apoi dacă este nevoie la a treia și tot așa până este găsită o specializare cu locuri disponibile sau se epuizează opțiunile.

În cazul în care se trece în acest fel prin toate opțiunile din fișă, dar nu mai sunt locuri disponibile la niciuna, elevul rămâne nerepartizat”.

Citeşte şi: Admitere liceu 2021. Ce trebuie să ştie absolvenţii claselor a VIII-a despre repartizarea computerizată pe judeţe. Aşa îşi pot asigura locul la un liceu bun!