Rezultate Evaluarea Naţională IASI. AVEM notele obţinute de elevi la Capacitate. Acestea au fost publicate pe EDU.ro

Peste 130 de mii de elevi absolvenţi de clasa a VIII-a, care s-au înscris la susținerea examenului de capacitate în 2021, au primit astăzi rezultate. Examenul a fost destul de dificil, mai ales în contextul în care mare parte a cursurilor s-au susţinut în format online din cauza pandemiei de COVID.

29 iun. 2021, 10:18
Rezultate Evaluarea Naţională IASI. AVEM notele obţinute de elevi la Capacitate. Acestea au fost publicate pe EDU.ro

Rezultate Evaluarea Naţională IASI. Ministerul Educaţiei a definit examenul de evaluare naţională ca fiind modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial. Vă reamintim că atât candidaţii proveniţi din învăţământul de stat, cât şi cei din învăţământul particular au avut dreptul sa susţină examenul fără taxă.

Rezultate Evaluarea Naţională IASI. AVEM notele obţinute de elevi la Capacitate. Acestea au fost publicate pe EDU.ro

RomâniaTV.net

a publicat linkul în care elevii îşi pot afla nota la Capacitate 2021. Totul este postat AICI. Totodată, pe site-ul nostru puteţi vedea şi lista rezultatelor pentru întreaga ţară.

Calendarul examenului de evaluare naţională
07 – 11 iunie 2021 – Înscrierea la evaluarea naţională
22 iunie 2021 Limba şi literatura română – probă scrisă
24 iunie 2021 – Matematica – probă scrisă
25 iunie 2021 – Limba şi literatura maternă – probă scrisă
29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor
29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestaţiilor
30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluţionarea contestaţiilor
4 iulie – Afişarea rezultatelor finale

Etapa specială
28 iunie – 2 iulie – Înscrierea la evaluarea naţională
5 iulie – Limba şi literatura română – probă scrisă
6 iulie – Matematica – probă scrisă
7 iulie – Limba şi literatura maternă – probă scrisă
9 iulie -(până la ora 12:00)  – Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor
9 iulie (ora 14:00 – ora 20:00) –  Depunerea contestaţiilor
10 – 11 iulie –  Soluţionarea contestaţiilor
12 iulie – Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor (după ora 12.00)

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a precizat că a transmis mai multe recomandări Inspectoratelor şcolare referitoare la organizarea Evaluării Naţionale. El a adăugat că printre ele se numără eliminarea triajului epidemiologic şi a obligativităţii panourilor de plexiglas.

„Am făcut o serie de recomandări Inspectoratelor. În cursul zilei de luni, o să le facem publice. Începem cu recomandările specifice Evaluării Naţionale şi continuăm cu recomandările specifice examenului de Bacalaureat.

Printre acestea sunt – eliminarea triajului, eliminarea obligativităţii panourilor de plexiglas, posibilitatea de a crea construcţii pe foaie pentru examenul de Matematică – geometrie, posibilitatea de a sublinia texte pentru examenul de Limba şi literatura română, 15 minute în plus pentru completarea datelor în casete şi am încercat să venim cu toate acele măsuri care să păstreze relevanţa examenelor naţionale, dar să elimine rigiditatea excesivă. Tematica examenului a fost adaptată la specificul total deosebit al acestui an şcolar”, a declarat Sorin Cîmpean.

Interesant este că înainte de debutul probei de Limba şi literatura română, candidaţii vor primi, cu semnătură, codul unic de identificare, pe care îl vor folosi pentru a afla, după afişare, rezultatele obţinute.

În intervalul 9:00 – 9:15, elevii trebuie să completeze colţul secretizat al foii de examen, ulterior începând derularea timpului propriu-zis pentru rezolvarea subiectelor (120 minute/180 de minute pentru cazurile speciale).

Cum se calculează MEDIA DE ADMITERE la liceu

Media de admitere, in baza careia se va face inscrierea la liceu a absolventilor clasei a VIII-a, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.

Formula de calcul a mediei de admitere la liceu 2021

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN
MA = media de admitere;
ABS = media generala de absolvire a claselor V-VIII;
EN = media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, clasa a VIII-a

Calculul mediei de admitere utilizate pentru admiterea in colegiile nationale militare pentru anul scolar 2019-2020 se face diferit fata de media din liceele obisnuite.

MFA = 0,3 MA + 0,7 NT

unde:

MA = media de admitere calculata conform punctului I;
NT = nota la testul tip grila de verificare a cunostintelor la disciplinele Limba si literatura romana si Matematica;
MFA = media finala de admitere.

Citeşte şi: Pandemia a făcut ravagii! EDU.RO anunţă 16.500 de elevi de clasa a VIII-a corigenţi înainte de Evaluarea Naţională 2021