Român condamnat în Austria pentru uciderea unei tinere franţuzoaice. E supranumit „Monstrul din Huşi”: „E un ucigaş în serie clasic”

Un român de 43 de ani, condamnat deja la închisoare pe viaţă, a fost găsit vinovat de uciderea unei studente franceze în Austria pe care apoi a violat-o. Magistraţii Tribunalului din Innsbruck au dat verdictul în cazul crimei care a avut loc în 2014.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 17:28

Juraţii au decis în unanimitate vinovăţia lui Cătălin Ciolpan, la peste şase ani după comiterea faptelor. Instanţa s-a abţinut cu privire la pronunţarea unei pedepse suplimentare. Motivul: românul fusese condamnat în decembrie 2017 într-un alt dosar penal.

Bărbatul a fost acuzat de uciderea lui Lucile, o tânără de 20 de ani, însă a susţinut că este nevinovat. Pedeapsa nu este definitivă şi el poate contesta încă verdictul, notează Agerpres.

Lucile Klobut, de 20 de ani, originară din regiunea Lyon, a fost găsită moartă în dimineaţa zilei de 12 ianuarie 2014 pe malul râului Inn la Kufstein, o localitate în Tirol (vestul Austriei), unde beneficia de o bursă Erasmus.

Criminaliştii austrieci au stabilit că tânăra fusese victima unei agresiuni cu o seară înainte, în timp ce se ducea la o prietenă. Franţuzoaica a fost lovită de mai multe ori în cap cu o bară de fier.

Poliţiştii au făcut apoi legătura, datorită ADN-ului şi unor similitudini în modul de operare, între acest omor şi cel din noiembrie 2016 a unei tinere de 27 de ani, care făcea jogging, Carolin Gruber, la Endingen, în apropiere de Freiburg, în Germania. Aceasta din urmă fusese violată înainte de a fi ucisă.

Citat ca martor la bară, un psihiatru german a declarat că „există probe care sugerează că acuzatul este un ucigaş în serie clasic”, susceptibil de a recidiva în caz de eliberare, potrivit AFP.

În decembrie 2017, Cătălin Ciolpan, șoferul de TIR supranumit „monstrul din Huşi”, a fost condamnat de magistraţii germani la închisoare pe viaţă, după ce a fost găsit vinovat de violarea şi uciderea Carolinei Gruber.

CREŞTEREA pensiilor. Guvernul vrea să dea ordonanţă pentru majorarea pensiilor. Ce prevede noua lege pregătită pentru toţi pensionarii