Românii preferă să consume un anumit tip de băutură de sărbători

Potrivit unui studiu, românii aleg ca băutură non-alcoolică cafeua, iar când vine vorba de băuturi alcoolice, aceștia aleg berea.

02 dec. 2022, 20:56
Românii preferă să consume un anumit tip de băutură de sărbători
Ce băuturi consumă românii de sărbători

Conform unui studiu , 84,4% din românii respondenți au declarat că pe primul loc în lista lor, în rândul băuturilor non-alcoolice, este cafeaua, urmată de apa minerală plată și carbogazoasă, răcoritoare și ceai, potrivit mediafax.ro.

Sărbătorile de iarnă sunt asociate cu consumul vinului și spirtoaselor, dar potrivit aceluiași studiu, anul acesta românii intenționează să cumpere și să consume bere, 49,3% din respondenți indicând această băutură ca fiin prima pe lista lor de băuturi cu alcool.

Citește și: Postarea făcută de Ambasada Rusiei, virală de 1 Decembrie! Românii se întrec în glume: „Bunicii noștri vă transmit să le înapoiați ceasurile, paltoanele și bicicletele!”

Vinul este pe locul al doilea(35%), urmat de șampanie (15,1%) și băuturi spirtoase (10,4%). Alții aleg și alte băuturi precum ginul, sau chiar lichior, dar și rom sau tequila.

Studiul „Ce băuturi preferă românii de sărbători” a fost realizat de Cognition, în baza rezultatelor obținute de GWI Consumer Insights cu privire la comportamentul de consum și preferințele persoanelor cu vârsta de peste 21 de ani, eșantion reprezentativ pentru mediile urban și rural de pe teritoriul României, pentru ultima lună din an.

Conform oamenilor de știință, starea de ebrietate este determinată de cantitatea de alcool consumată, ci nu de tipul băuturii alcoolice. Cu toate acestea, peste 70% dintre români consideră că se vor îmbăta mai repede dacă amestecă berea, vinul şi băuturile spirtoase, potrivit unui sondaj realizat în anul 2021.

Citește și: Românii, obligați să mânânce carne creată în laborator? Ministrul Petre Daea: „Doamne ferește!”