Rusia acuză sistemul de rachete Patriot instalat în România că ar fi unul ofensiv

Rusia nu priveşte cu ochi buni instalarea sistemului de rachete Patriot în România, considerând că acesta nu are un scop defensiv, aşa cum au declarat autorităţile române şi americane, ci ar fi trecut la unul ofensiv.

RomaniaTV.net
18 sept. 2020, 07:09
Rusia acuză sistemul de rachete Patriot instalat în România că ar fi unul ofensiv

Sistemul antirachetă Patriot este un sistem care a fost livrat special pentru a proteja sistemul antirachetă Aegis. Există o versiune terestră a complexului Aegis, care se află în România și un complex similar va fi situat în Polonia – acum ultima etapă este finalizată acolo. Și Patriot va trebui să acopere aceste complexe. Aegis, care este conceput pentru a combate rachetele, o serie de modificări ale rachetelor lor pot atinge chiar sateliți pe orbite joase.

Toate acestea au un singur scop – militarizarea bazinului Mării Negre, o încercare de a inflama în continuare situația din această regiune. În acest caz, sistemul de apărare antirachetă s-a transformat de fapt dintr-un sistem defensiv într-un sistem ofensiv”, a declarat  directorul Muzeului Forțelor de Apărare Aeriană Yuri Knutov.

Citeşte şi: Orban, la recepţia primului sistem de rachete Patriot, în valoare de 4 miliarde de dolari: „Cetăţenii români vor fi mai bine apăraţi”