Rusia riscă EXCLUDEREA din G8. Preşedintele Vladimir Putin nu are NICIUN REGRET

Președintele rus Vladimir Putin nu regretă o eventuală excludere a Rusiei din G8, a declarat într-un interviu pentru cotidianul Komsomolskaia Pravda purtătorul de cuvânt al liderului rus, Dmitri Peskov. Presa internaţională a relatat că, din cauza diferenţelor de opinie privind criza din Ucraina, partenerii Moscovei din G8 intenţionează să excludă Rusia de la următorul summit.

RomaniaTV.net
17 mart. 2014, 10:47
Rusia riscă EXCLUDEREA din G8. Preşedintele Vladimir Putin nu are NICIUN REGRET

Întrebat dacă șeful statului nu regretă eventuala excludere a Rusiei din grupul primelor opt țări cele mai industrializate din lume, Peskov a răspuns: ‘Nu, niciun regret!’

Potrivit Ria Novosti, în același interviu reprezentantul Preşedinţiei Rusiei a mai spus că „declarațiile Occidentului nu sunt un motiv pentru ca Kremlinul să-și ajusteze politica externă”.

Citeşte şi Vladimir Putin, prima reacţie după REFERENDUMUL DIN CRIMEEA

Versiunea electronică a publicației germane Der Spiegel a relatat anterior că, din cauza diferențelor de opinie cu privire la situația politică din Ucraina, partenerii Moscovei din G8 planifică să se reunească în vară la următorul lor summit în formatul G7, fără Rusia.

Deteriorarea relațiilor dintre Rusia, pe de o parte, și Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană, de cealaltă parte, a urmat „loviturii de stat” din Ucraina și deciziei de a organiza un referendum asupra independenței în Crimeea, scrie RIA Novosti. Țările occidentale consideră referendumul drept ilegal și își exprimă sprijinul pentru noile autorități de la Kiev, mai adaugă agenția de presă menționată.

Citeşte şi REFERENDUM CRIMEEA: Putin o linişteşte pe Merkel: Rusia va respecta alegerea făcută de locuitorii Crimeii