Rusia SUSPENDĂ importurile de carne de vită din România, de teama bolii VACII NEBUNE

Publicat: Miercuri, 06 August 2014 13:35 // Actualizat: Miercuri, 06 August 2014 13:48 // Sursa: romaniatv.net

Autoritatea federală sanitar veterinară din Rusia (Rosselhoznadzor) a suspendat, începând de miercuri, importurile de carne de vacă şi bovine din România, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Rosselhoznadzor a anunţat că decizia este temporară şi a fost cauzată de o epidemie de "encefalopatie spongiformă bovină" (ESB), cunoscută ca boala vacii nebune.

Decizia vine după ce marţi preşedintele Vladimir Putin a ordonat Guvernului să elaboreze măsuri de ripostă la noile sancţiuni europene şi americane adoptate săptămâna trecută contra Rusiei, pe care Occidentul o acuză că este implicată în conflictul din estul Ucrainei

Ştirea referitoare la suspendarea importurilor de carne de vită din România a fost publicată prima dată la începutul lunii iulie a acestui an.

La momentul respectiv, autorităţile sanitare veterinare din România au contrazis informaţiile afirmând că Rusia nu importă bovine, carne de vită şi produse din carne din România, iar "epidemia" la care se face referire este de fapt un caz izolat, atipic de ESB, care nu pune în pericol sănătatea omului. De asemenea, în Romania nu s-a înregistrat niciodată forma clasică de "encefalopatie spongiformă bovină" (ESB), au afirmat reprezentanţii ANSVSA.

La începutul lunii iunie, România a primit din partea Organizaţiei Internaţionale de Epizootii (OIE) certificatul prin care i se recunoaşte statutul de ţară cu risc neglijabil pentru "boala vacii nebune".

România a efectuat analize timp de şapte ani pentru a putea primi acest standard din partea OIE, "standardul de top din cele trei pe care le emite".

Din cele 178 de state membre OIE, doar 25 au standardul de risc neglijabil la fel ca al României, 20 au risc controlat, iar restul ţărilor sunt cu risc nedeterminat.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 aug 14:48
...începând de miercuri, importurile de carne de vacă şi bovine din România, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Citește mai departe... ...
06 aug 14:31
... Autoritatea federală sanitar veterinară din Rusia (Rosselhoznadzor) a suspendat, începând de miercuri,...
06 aug 14:31
... Autoritatea federală sanitar veterinară din Rusia (Rosselhoznadzor) a suspendat, începând de miercuri,...
06 aug 14:19
Răspunde | Votează email 0 email
Http://SmartUrl.it/RoML

Esti Pasionat de Fotbal ? ... intra Aici: Http://SmartUrl.it/RoML Faci cont, creeaza-ti propria ta echipa de fotbal si dueleaza-te jucand gratuit cu alti Manageri din intreaga lume pentru a castiga Titlul, Cupa, Europa League (SC), chiar Trofeul UEFA Champions League (MLCL)! Poti castiga Bani, Telefoane, Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc!

Http://SmartUrl.it/RoML

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Manager de Fotbal Gratuit AICI:

Http://SmartUrl.it/RoML
06 aug 14:02
...de miercuri, importurile de carne de vacă şi bovine din România, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
06 aug 14:00
...importurile de carne de vacă şi bovine din România, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Citește mai departe… …read more ...
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H