S-a aflat care este, de fapt, averea lui Vladimir Putin. Suma, dezvăluită în urma unei scurgeri de informații

Adevărata avere a lui Vladimir Putin a fost dezvăluită, de curând, în urma unei scurgeri de informații de pe serverele unei companii de telecomunicații din Rusia.

21 iun. 2022, 23:46
S-a aflat care este, de fapt, averea lui Vladimir Putin. Suma, dezvăluită în urma unei scurgeri de informații

Informațiile meționate mai sus au fost analizate de zeci de jurnaliști de investigații în decursul unui an, ceea ce a permis stabilirea sumei, care se presupune a fi aproape de realitate,  la care se ridică averea lui Vladimir Putin.

Care este, de fapt, averea lui Vladimir Putin

Tot ce deține Vladimir Putin în averea sa, bunurile și lichiditățile sunt bine ascunse de ochii lumii și gestionate de mai multe persoane care acționează ca o corporație în adevăratul sens al cuvântului.

Citește și: Vladimir Putin, încântat de rezultatele de pe frontul din Ucraina. Spune că Armata Rusă este cea mai bună din lume

Potrivit declarației sale oficiale, Vladimir Putin este aproape sărac. Averea sa declarată se rezumă la bunuri modeste, precum un apartament mic în Sankt Petersburg, două mașini din secolul trecut, o remorcă și un garaj.

Realitatea este, de fapt, alta. Liderul de la Kremlin ar deține mai multe case de vacanță, iahturi, podgorii și sume de bani care totalizează 4.5 miliarde de dolari, aflându-se la dispoziția sa la orice oră.

Totuși, bunurile şi lichiditățile au două puncte în comun: aparțin sau au aparținut unor persoane, companii și organizații caritabile și apar în e-mailuri care au același nume de domeniu: LLCInvest.ru

Domeniul a fost descoperit prin analiza datelor găzduite pe serverele unei companii de comunicații din Rusia.

Datele au fost adunate de jurnaliștii unui site rusesc

Mesajele, expeditorii, destinatarii și subiectul corespondenței au fost identificate de către jurnaliștii de la Proiectul pentru Raportarea Crimei Organizate și Corupției și de la site-ul de știri în limba rusă Meduza.

Ei au identificat 86 de companii și organizații non-profit ai căror reprezentanți par să folosească numele de domeniu comun LLCInvest. Multe dintre ele sunt deja cunoscute și folosite de președintele rus.

Printre bunurile și proprietățile conectate prin LLCInvest se numără palatul de 1 miliard de lire sterline despre care opozantul Aleksei Navalnîi a susținut că a fost construit pentru uzul personal al lui Putin, la Marea Neagră.

În rețeaua LLCInvest apar și podgoriile din jurul palatului somptuos. Acestea aparțin unei organizații non-profit fondată de doi asociați ai lui Putin.

Vladimir Putin ar avea și o stațiune de schi

Peste toate cele de mai sus, la capitolul „bunuri” este menționată și stațiunea de schi Igora din regiunea Leningrad, unde a avut loc nunta fiicei lui Putin în 2013, este și ea menționată, alături de alte două vile situate în apropiere de Sankt Petersburg.

Pe lângă proprietăți, Putin are la dispoziție şi sume mari de bani.
Două fundații non-profit, înființate de doi apropiați ai liderului de la Kremlin, dispun de rezerve semnificative de lichidități.

În ceea ce privește LLCInvest, acesta nu este un furnizor de e-mail standard deschis publicului, precum Gmail. Domeniul este asociat cu un server deținut de Moskomsvyaz, o companie de telecomunicații care are legături strânse cu Rossiya Bank .

Citește și: Vladimir Putin, sfidat de liderul kazah: N-o să ne plecam la picioarele Kremlinului

Banca aflată sub efectul sancțiunilor occidentale este descrisă de Trezoreria SUA drept „banca personală pentru înalți oficiali ai Federației Ruse”. Reprezentanții companiei au refuzat să răspundă interpelărilor jurnaliștilor de investigații, scrie antena 3.