Vladimir Putin, încântat de rezultatele de pe frontul din Ucraina. Spune că Armata Rusă este cea mai bună din lume

Președintele rus Vladimir Putin spune că nu există o armată mai eficientă în lume decât cea rusă. El a făcut această declarație în timpul unei conversații cu personalul militar, după o întâlnire cu absolvenți ai universităților militare de la Kremlin.

21 iun. 2022, 16:40
Vladimir Putin, încântat de rezultatele de pe frontul din Ucraina. Spune că Armata Rusă este cea mai bună din lume

Nu cred că există o componentă militară mai eficientă în lume astăzi decât în ​​Rusia. Dar cerințele de astăzi ne spun unde și ce ar trebui să facem în plus, la ce să fim atenți, ce ar trebui să avem în serviciu un număr mai mare de oameni și ce ar trebui să fie de calitate superioară”, a spus Vladimir Putin în timpul unei conversații informale cu personalul militar.

Armata rusă a intrat în topul celor mai puternice cinci din lume în 2021, potrivit Global Firepower. Studiul ia în considerare mai mult de 50 de factori individuali. Printre acestea se numără nu numai puterea militară, ci și dimensiunea bugetului apărării, logistica și locația geografică. Această formulă unică permite țărilor mai mici, dar mai avansate din punct de vedere tehnologic, să concureze cu cele mai mari, dar mai puțin dezvoltate.

Citeşte şi Ce părere ar avea armata rusă despre Vladimir Putin. Un soldat se confesează soției: „Ce vrei de la el…”

Suntem mândri că în timpul operaţiunii militare speciale luptătorii noştri acţionează cu curaj, profesionalism, ca nişte adevăraţi eroi”, a mai spus Vladimir Putin.

Referindu-se la sancţiunile occidentale impuse Rusiei pentru intervenţia în Ucraina, el a spus că „vor fi depăşite”. Şi „în faţa noilor ameninţări şi riscuri, ne vom dezvolta şi întări în continuare forţele armate”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Citeşte şi Armata rusă a devenit subiect de batjocură în Ucraina. Presa din Kiev se amuză pe seama tancurilor Kremlinului capturate de armata ucraineană FOTO